Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta oss

 Lyssna

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon:

0171-526 71

Futurum Kalmarleden 12 746 37 Bålsta

Futurum F-6

 Futurum är Håbo kommuns största grundskola. I dag går det cirka 850 elever från förskoleklass till årskurs 9. Skolan är delad i två skolenheter, Futurum F-6 och Futurum 7-9.


Vi betonar det viktiga i att lära med alla sinnen och att bygga goda relationer med elever och vårdnadshavare. Att alla individer med olika förutsättningar ser vi som något naturligt, gott och viktigt, vilket naturligtvis beaktas i undervisningen. Vi på Futurum bejakar varandras olikheter och ser det som en tillgång i undervisningen. Alla elever har olika behov och förutsättningar och det är vårt ansvar att möta upp dessa. Elever ska känna trygghet, glädje och få den studiero och utbildning de har rätt till.

F-3 ryms i fina lokaler med närhet till matsal, idrottshall, musiksal, slöjdsal och en fin skolträdgård. Vi är den lilla skolan i den stora.

Förskoleklass - årskurs 3
- F-3 AB  7 klasser
- F-3 CD  8 klasser

Det finns fyra fritidsavdelningar, Almen, Boken, Cypressen och Dungen för elever från förskoleklass - år 2 och 1 fritidsavdelning Kojan för elever i år 3-6. På varje fritids finns det utbildade fritidspedagoger/lärare.
Fritids har öppet 6:00-18:00.

F-3 har en samlad skoldag 8:00-13:45 (fredagar 8:00-13:30). Samlad skoldag innebär att alla elever har lika lång skoldag oavsett ålder, undervisningen varvas med fritidspass. Undervisningen sker både i klassrummet, utomhus och på fritids.

Under skoldagen möter eleverna sin klasslärare samt fritidspersonal och resurspersonal. Eleverna har en del av sin undervisning i halvklass då de arbetar med sin lärare eller fritidspersonal som är kopplad till klassen. Eleverna får möjlighet att lära på olika sätt och med alla sinnen.

Under rasten erbjuds eleverna att delta i olika planerade rastaktiviteter där alla får vara med. Vi har en stor skolgård med närhet till natur och lekparker. Bäst av allt är nog den fina skogen som vi har, det finns massor av möjligheter till lek.

Årskurs 4-6
Här finns 3 klasser i varje årskurs. Eleverna börjar sin skoldag kl. 8:00 och slutar enligt schema.

På Futurum har vi ett stort och fint skolkök där våra erfarna och kompetenta kockar lagar vår. Köket serverar dagligen en huvudrätt, en vegetarisk rätt, en soppa och gedigen salladsbuffé samt bröd och vatten eller mjölk. För elever på fritids även frukost och mellanmål.

Futurum har två matsalar, en på övre och en på nedre delen. I den nedre matsalen äter elever från F-3 och i den övre matsalen äter elever från 4-9. Vi arbetar aktivt för att skapa en, lugn, trevlig och och välkomnande miljö i matsalen. Efter elevernas önskemål lyssnar vi på sagor, lugn musik under matstunden eller sitter och småpratar med varandra.

I Futurums elevhälsoteam ingår 2 skolsköterskor, 2 kuratorer, 1 skolpsykolog, 1 studie- och yrkesvägledare, eneheternas specialpedagoger och skolledning.

På Futurum finns ett stort och fint bibliotek, språkotek och matematek.

Om du har frågor kan du maila rektor Cecilia Grahn

Välkommen till Futurum

Sidansvarig: Futurum

Klicka för support
Stäng supportfönster