Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

 Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Invigning av nyrenoverade lokaler

Under tisdagen 19 april flyttade elever på mellanstadiet in i Futurums i nya lokaler.

Invigningen skedde med pompa och ståt med bandklippning och orkester som spelade både utomhus och inomhus. Det bjöds även på rulltårtsbakelser.

Kommunstyrelsens ordförande Helene Zeland Bodin och ordförande för barn- och utbildningsnämnden Carl-Johan Torstenson höll tal liksom rektor för Futurum årskurs F-6 Ingela Lindh Åström, biträdande rektor för årskurs F-6 klippte bandet.

Nio moderna klassrum på mellanstadiet och skolans gemensamma slöjd- och bildsalar är nu klara. Lokalerna är anpassade till dagens skolverksamhet.

Nu fick många av Futurums elever flytta från paviljongerna och in i nyrenoverade klassrum, som är anpassade till dagens skola. Stolar med mjuk sits, activeboards på väggarna och inglasade grupprum i varje klassrum med mera.

- Bänkarna är i ståhöjd och stolarna är höga så att eleverna kan välja om de vill stå eller sitta och jobba. Här finns skärmar som eleverna kan ha på sin bänk, om de vill vara mer i fred. Vi har fått en tillgänglig lärmiljö som är bättre anpassad efter elevernas behov. Vi är så glada över de väldigt fina lokalerna, säger rektor för F-6 Ingela Lindh Åström.

"Det känns skönt att få nya klassrum med bättre plats, säger eleverna."


Futurum byggdes under 1990-talet om enligt konceptet skola 2000. På den tiden var gemensamma utrymmen stora och öppna med mindre klassrum. Lokalerna har nu anpassats utifrån dagens behov och fuktskador har åtgärdats. Enligt tidplanen ska skolan vara färdigrenoverad 2023.


Sidansvarig: Futurum

Klicka för support
Stäng supportfönster