Håbo kommun logo

Telefon:

Futurum Kalmarleden 12 746 37 Bålsta

Bibliotek

Futurums skolbibliotek är en pedagogisk resurs i undervisningen. Till biblioteket kan du som elev eller lärare komma och få hjälp att hitta och låna skön- och facklitteratur, uppslagsverk och tidskrifter, eller få hjälp med boktips, informationssökning, källkritik samt hjälp att söka i databaser och låna e-böcker och e-ljudböcker. Eleverna kommer på fasta lånetider eller på drop-in.

Bibliotekarien arbetar med att stimulera läslust, läsutveckling och informationskompetens, via bland annat bokprat, boktips, lektioner i källkritik och informationssökning med mera.

Elever i behov av talböcker får också hjälp via biblioteket, som förmedlar tillstånd för lån av talböcker via appen Legimus som är Myndigheten för tillgängliga mediers (MTM) plattform för inläst material. Eleverna kan då själva söka och ladda ner talböcker för användning via läsplatta som till exempel iPad, dator eller mobil.

Biblioteket är tillsammans med Matemateket och Språkoteket en del av Pedagogiskt Centrum och är placerat i den centrala delen av skolan.

Bibliotekarie

Sidansvarig: Futurum