Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Till alla vårdnadshavare på Gransäterskolan

Påsklovet är runt hörnet för alla våra elever, och jag sitter här och undrar… vad hände??? Det är som alltid den här tiden på året – tiden verkar vara i spinn och helt plötsligt är vi närmare skolavslutning och sommarlov!

Vi har haft en lång period av en kombination av när- och distansundervisning på högstadiet, och vi kommer så sakta att släppa in fler elever på skolan efter påsk. Då kommer åk 9 att få vara alla dagar på skolan, medan åk 7-8 fortsatt har varannan dag när- och distansundervisning – se schema. Eleverna har varit tappra i hela den här situationen, men vi ser en trötthet genom en minskad aktivitet på lektionerna. Vi ser därför fram mot att få återgå till enbart närundervisning så snart som möjligt. Se också vidare information specifikt till vårdnadshavare för elever i åk 7-9 från verksamhetschef grundskola Ewa Johansson.


7A

7B

8A

8B

9A

9B

Måndag
5 april

LOV!

LOV!

LOV!

LOV!

LOV!

LOV!

Tisdag
6 april

På skolan

Distans

Distans

På skolan

På skolan

På skolan

Onsdag
7 april

Distans

På skolan

På skolan

Distans

På skolan

På skolan

Torsdag
8 april

På skolan

Distans

Distans

På skolan

På skolan

På skolan

Fredag
9 april

Distans

På skolan

På skolan

Distans

På skolan

På skolan

Vårterminen har i övrigt rullat på i sin gilla gång. Åk 4-9 och Aspen har haft vinterfriluftsdagar i blandat väder, men flera elever har fått en möjlighet att utmana sig själva i aktiviteter som man aldrig tidigare har provat! Så modiga elever!!!

Vi arbetar nu framåt för att ge alla elever de bästa förutsättningar att nå sina mål innan terminen är slut. Vi kommer också att se till att elever som ska byta stadie och därmed lärare i höst kommer få träffa nya lärare och klasskamrater innan vi går på sommarlov. Vi återkommer med information om övergången till nytt stadie.

Skolverket beslutade tidigare i år att ställa in de nationella proven för åk 6 och 9 med anledning av pandemin. NP-prov genomförs i åk 3 nu under våren, medan man i åk 6 och 9 gör ett slags bedömningsstöd som ett alternativ till NP.

Vi fortsätter att arbeta utifrån de restriktioner som vi har haft under hela läsåret, dvs vi undviker att ha föräldrar inne i våra skollokaler i så stor utsträckning som möjligt. Vi gör undantag när vi ser att det är nödvändigt med ett fysiskt möte och under förutsättning att alla känner sig bekväma i den situationen. Jag vill också tacka alla er vårdnadshavare för att ni hjälper oss i detta arbete och att ni respekterar våra riktlinjer trots att det ibland ställer till det för er! Vi hoppas alla att vi snart kan komma ur den här situationen och att vi åtminstone i viss mån återgår till det normala!

Det finns en sådan härlig glädje och engagemang på skolan och detta trots att alla är utomordentligt trötta på corona-pandemin! Jag tar alla chanser jag får att tala om att jag har ett fantastiskt jobb och jag har dessutom förmånen att arbeta på just Gransäterskolan! Jag är så stolt över alla våra elever som gör sitt bästa utifrån var och ens förmåga och förutsättningar, och som alltid förgyller dagen med ett ”Hej! Hur är det med dig?” i korridoren! Jag är också väldigt stolt över all personal som gör sitt yttersta varje dag för att skapa en så bra skoldag som möjligt för alla elever!

Nu önskar jag er alla en fin påskhelg! Tvätta händerna, håll avstånd och håll er hemma, men framför allt – ta hand om er!!!

Med vänliga hälsningar,

Malin Olsson
rektor Gransäterskolan

Påskkyckling

Sidansvarig: Gransäterskolan

Klicka för support
Stäng supportfönster