Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

 Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Till alla vårdnadshavare på Gransäterskolan

Välkomna tillbaka efter ett välförtjänt sportlov!

Våra elever har fått en chans till lite vila och återhämtning, likaså har våra lärare fått en liten paus! Sportlovsfritids har varit i full gång och har haft fokus på rörelse och lek. Det har varit Tema OS i Idrottshallen, där fritids arrangerat olika vintersporter som t ex curling, skidskytte och hockey. Man har också varit på Gröna ängen för utelek och pulkaåkning! Barnen har fått möjlighet att måla tavlor och ”gå på bio”! Veckan har varit mycket uppskattad för barn och personal och vi har haft roligt tillsammans! Nu laddar vi om och kör hårt igen tills vi får en ny paus runt påsk!

Så här års jobbar vi för fullt med tjänsteplanering inför nästa läsår, och där ni vårdnadshavare och era barn blir berörda kommer ni att få information så fort vi är klara. Vi kommer också att komma ut med information om hur vi jobbar inför övergångar mellan förskoleklass – åk 1, åk 3 – åk 4 och från åk 6 till åk 7. Det är information om hur vi gör grupper samt hur förberedelser inför förändringen ser ut.

En ytterligare förändring på skolan är att jag, Malin Olsson kommer att avsluta mitt uppdrag som rektor för Gransäterskolan den 25 mars. Jag har fått tjänst som verksamhetschef för grundskolorna i Håbo kommun och kommer att tillträda tjänsten den 4 april. Jag har verkligen trivts så fantastiskt bra på Gransäterskolan tillsammans med alla fina elever och den oerhört professionella och kompetenta personalen som finns här! Jag har också uppskattat det samarbetet som vi har haft mellan skolan och er vårdnadshavare! Jag har alltid värnat om en god relation, allt i syfte att skapa så bra förutsättningar för era barn och våra elever som möjligt.

Andreas Henriksson kommer tillsammans med nytillträdde tf bitr rektor Niklas Stefansson att axla skolledarskapet på skolan. Under våren kommer vi också att rekrytera en ny rektor som kommer att finnas på plats till senast höstterminsstart 2022. Niklas Stefansson tillträdde som tf biträdande rektor den 14 februari. Han har arbetat på skolan i ett och ett halvt år som specialpedagog. Han har lärt känna skolan och vet vilka behov och utmaningar vi har att jobba med. Niklas kommer att ansvara för fritidsverksamheten, åk f-3 samt Aspen under våren.

Skolledarna når ni via mail och telefon:
Andreas Henriksson; andreas.henriksson@habo.se, 0171-529 65
Niklas Stefansson; niklas.stefansson@habo.se, 0171-529 30

Vi ser fram mot en vår där vi i stor utsträckning återgår en mer normal verksamhet, vilket bland mycket annat innebär prao för våra åk 8:or senare i vår. Även om restriktionerna är släppta nu sedan flera veckor tillbaka, är vi fortsatt noga med att tvätta händerna flera gånger om dagen. Vi ser med glädje att elever snabbare kommer tillbaka till skolan efter sjukdom.

Världen har förändrats under den senaste veckan, och vi har ett pågående krig i vår europeiska närhet. Detta skapar oro hos både vuxna och barn och ni har säkerligen ägnat mycket tid åt samtal tillsammans i era familjer. Vi kommer i skolan att vara uppmärksamma på elevernas frågor och oro och också skapa tillfällen för barn att prata och ställa sina frågor. Det är viktigt att vi vuxna bemöter barnens och ungdomarnas funderingar med trygghet och ärlighet, men samtidigt skapa tillfällen för samtal kring spekulationer, desinformation och källkritik. Men i tider av oro är det också viktigt att bara få vara i sina vanliga rutiner – att följa sitt schema och träffa sina vänner skapar trygghet!

Ta hand om er alla!


Med vänliga hälsningar,
Skolledningen på Gransäterskolan;
Andreas, Malin & Niklas

Sidansvarig: Gransäterskolan

Klicka för support
Stäng supportfönster