Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

 Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Brev från rektor i oktober

Till alla vårdnadshavare på Gransäterskolan

Hej!

Så har plötsligt halva höstterminen passerat och om bara två veckor är det höstlov. Precis som föregående år så erbjuder vi lovskola för åk 6-9 under tre dagar.

Den 6 oktober hade vi ett första skolråd. Det var en liten och engagerad skara föräldrar som bidrog till en givande kväll. Vi hoppas såklart att fler kommer till nästa gång.

På skolrådet presenterades Håbo kommuns förväntansdokument, vilket togs emot positivt. Det är en sammanställning över förväntningar som vårdnadshavare kan ha på skolan samt vilka förväntningar skolan har på er som vårdnadshavare. Dokumentet hittar ni på hemsidan.

Skolan presenterade delar av det påbörjade kvalitetsarbetet som utgår från kommunens prioriterade mål för läsåret. På skolan har vi enats om tre ledord under vilka vi sätter våra mål för verksamheten. Ledorden är; MÅ BRA, TRYGGHET och LÄRANDE.

Vi pratade om samverkan, bl.a. om skolrådets funktion, som är ett forum för dialog och samverkan. Vi hade även en diskussion gällande traditioner och andra aktiviteter som t.ex. öppet hus.

Vi ser att det i föräldragruppen som deltog finns en stor vilja att göra det lilla extra för våra elever, vilket vi från skolan är tacksamma för. Under kvällen utbyttes bl.a. kontaktuppgifter mellan deltagande föräldrar.

Nästa skolråd äger rum torsdag den 1/12 kl.18:00 i matsalen. Från skolan deltar förutom skolledningen våra arbetslagsledare från högstadiet, Claes och Sara, samt en av våra två elevsamordanare, Lo. En kallelse kommer i november.

Jag har nu arbetet tillräckligt länge för att kunna konstatera att jag hamnat på en mycket bra och trivsam skola. Jag har blivit väl mottagen av elever, personal och er föräldrar som jag varit i kontakt med. På skolrådet bekräftades detta, då ett par föräldrar konstaterade att ”Gransäter är Bålstas bästa skola”!

Önskar er alla en skön höst!

//Annika Gustafsson, rektor

Sidansvarig: Gransäterskolan

Klicka för support
Stäng supportfönster