Telefon:

Gransäterskolan Gransätervägen1 746 52 Bålsta

Digitala lärverktyg

Alla elever i årskurs 5-9 har var sin lärplatta som ska användas för skolarbete. För övriga årskurser finns klassuppsättningar som klassen använder vid behov. Det är viktigt att eleverna lär sig använda digitala lärverktyg på ett bra sätt. För vissa elever är verktygen oerhört viktiga för skolarbetet, nästan en förutsättning för att kunna bli självständiga i arbetet. Skolan ställer sig positiv till digitala lärverktyg men kräver att dessa används till det de är tänkta för.

Office 365/Teams

Office 365/Teams är ett arbetsredskap för elever och personal på skolan. Här loggar elever in för att läsa sina mail, se kalendarium, skriva, spara och dela dokument etcetera. Det är endast elever och personal som har inloggningsuppgifter. Vill vårdnadshavare se uppgifter får barnen logga in och visa dem. Via Office 365 får eleverna tillgång till Officepaketet.

Gleerups

Vi använder Gleerups digitala läromedel i många av skolans ämnen. Eleverna kan
logga in från vilken plattform som helst.

NE.se

Kommunen betalar för NE.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, som innehåller Nationalencyklopedin och andra kun
skapstjänster. Skapar eleven ett konto i skolan kan ni också använda tjänsten hemma.

Inläsningstjänst

Inloggning till inläsningstjänst, www.inlasningstjanst.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, får elever via sin lärare eller bibliotekarien. Genom inloggningen får eleven tillgång till inlästa läromedel.

Legimus

De elever som har läs- och skrivsvårigheter har via skolbiblioteket möjlighet att ansöka om inloggningsuppgifter till Legimus. Genom sin inloggning får eleven möjlighet att lyssna till skönlitterära böcker. Du kan själv söka på vilka böcker som finns inlästa genom att gå in på www.legimus.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Appar som lärverktyg

Våra lärplattor har inbyggd talsyntes. Eleverna kan även ladda ner ett flertal appar,
så kallade kompensatoriska hjälpmedel, till exempel för tal till text, matematik, med mera.

Sidansvarig: Gransäterskolan

2018-10-30