Telefon:

Gransäterskolan Gransätervägen1 746 52 Bålsta

Värdegrund och trivselregler

Våra trivselregler ligger till grund för att skapa en miljö i skolan där alla elever trivs och utvecklas utifrån sina förutsättningar och inte utsätts för diskriminering eller kränkning.

På Gransäterskolan gäller följande:

• Du ska vara rädd om dig själv, dina kamrater, dina och andras saker samt skolans miljö och material.
  • Du ska respektera allas rätt till en trygg och lugn skolmiljö. Du ska ta hänsyn till andras lektioner.
  • Du ska komma i tid till lektioner och möten, ha med dig rätt material och vara förberedd för lektion.
  • Du får inte ha ytterskor på dig i skolan. Du får gärna använda inneskor. Vi vill inte att du använder ytterkläder i klassrummen.
  • Du som går i förskoleklass till och med årskurs sex ska vistas utomhus på rasterna och du får inte lämna skolans område.
  • Du får inte cykla, köra moped eller liknande inom skolans område. Detta gäller dock inte på den plats på skolgården där det är tillåtet.
  • Du ska alltid följa de regler som gäller för den lokal du är i.
  • I vår skolrestaurang Fasanen får du inte ha ytterkläder på dig, inga kepsar eller mössor .Vi vill att du torkar av din plats när du är klar.
  • Du får inte äta godis/snacks och inte dricka läsk/energidryck under skoltid eller på skolans område.
  • Du får inte ta med nötter till skolan då det finns elever och vuxna som kan få allergiska reaktioner.
  • Du får inte använda starka dofter/parfymer då det finns elever och vuxna som kan få allergiska reaktioner.

Regler för mobiltelefoner

• Gransäterskolan är en mobilfri skola från förskoleklass till och med årskurs sex. Om du går i dessa årskurser och tar med dig mobiltelefon till skolan så lämnar du in den till kontaktläraren på morgonen och hämtar ut den när du går hem.
  • Om du går i årskurs 7-9 får du använda mobiltelefon på raster.
  • Vi vill helst inte att du använder mobiltelefonen genom att titta på film eller spela spel när du är i vår skolrestaurang Fasanen. Vi vill att du ska använda tiden till att njuta av maten samt prata med dina kompisar.
  • Du får inte fotografera, filma eller spela in ljud.
  • Du får inte använda mobiltelefonen i omklädningsrummen.

I cafeterian gäller följande:

• Cafeterian är öppen för elever i årskurs 7-9.
  • I cafeterian får du inte ha fötterna på bordet.
  • Du ska plocka ihop och lämna tillbaka spel som du lånat.
  • För biljardspel finns regler som måste följas. Reglerna finns uppsatta i cafeterian.

Sidansvarig: Gransäterskolan

2018-10-30