Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta oss

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon:

0171-538 01 0171-538 02

Gröna Dalen Runbrovägen 10 746 80 Bålsta

Nyhetsarkiv Gröna Dalen

Du har möjlighet att välja vilken månad du vill läsa nyheter för.


 • Beslut skolstart utifrån Covid-19, gällande högstadieelever.
  Information om skolstart för högstadieeleverna. För att minska smittspridning och för att vidta ytterligare åtgärder behöver skolornas personal tid. Därför kommer eleverna på högstadiet att ha en till studiedag i januari, tisdagen den 12 januari. Det innebär att högstadieelevernas termin startar onsdagen den 13 januari 2021 och att skolan slutar den 11 juni 2021. (Tidigare skolavslutning är planerade den 10 juni 2021). Mer information om vilka ytterligare åtgärder som vidtas på respektive skola och beslut som fattas på huvudmannanivå skickas i informationsbrev framöver. Läs hela informationsbrevet från förvaltningen här.PDF
  Läs mer

 • Vårens nationella prov ställs in
  Skolverket har beslutat att vårens nationella prov för årskurs sex och nio ställs in. Läs mer här i information från förvaltningen. PDF
  Läs mer

 • Snart dags för skolval för läsåret 2021/2022
  Har du barn som ska börja i förskoleklass eller går i årskurs 6 på en skola utan högstadium? Då är det snart dags att göra ett skolval för ditt barn.
  Läs mer

 • Ändrade råd vid konstaterad smitta av Covid-19 i familjen.
  Folkhälsomyndigheten har ändrat sina råd vid konstaterad smitta av Covid-19 i familjen. Förändringen innebär att barn/elev som är symtomfria ska stanna hemma i familjekarantän när det finns konstaterad Covid-19 i familjen. Karantänen gäller i minst sju dagar. Om barnet inte insjuknat under dessa 7 dagar kan barnet/eleven därefter återgå till förskolan/skolan. Läs mer här.PDF
  Läs mer

 • Vistelse och rutiner på Gröna Dalenskolan med anedning av covid-19
  Vi vill påminna om att lämning och hämtning sker utomhus. Inga vårdnadshavare eller utomstående får vistas i skolan utifrån rådande omständigheter. Vid bokade möten hämtar personal dig utanför huvudentrén. Tack för er förståelse och hjälp med att minska smittspridningen.
  Läs mer

 • Utställning med elevarbeten från textilslöjden med tema barn hjälper barn.
  På Gröna Dalenskolan har eleverna i textilslöjden arbetat med temat "Barn hjälper barn". Nu finns en utställning med elevarbeten vid hunudentrén.
  Läs mer

 • Information om barns sjukdom i förskola och skola med anledning av covid-19.
  Barn- och utbildningsförvaltningen kommer med uppdaterade riktlinjer angående barns sjukdom i förskola och skola med anledning av covid-19. Här kan du läsa den uppdaterade informationen. PDF
  Läs mer

 • Påminnelse om att minska smittspridnig av covid-19
  En påminnelse för att vi tillsammans ska minska smittspridning av covid-19.Elever och personal ska stanna hemma så länge man känner sig sjuk och man ska vara symtomfri i två dygn innan man får gå tillbaka till skolan. Om en elev insjuknar under skoldagen eller på fritids kontaktas vårdnadshavare. Eleven hämtas så snart som möjligt, alternativt går hem själv.
  Läs mer

 • Presentation av Gröna Dalenskolans nya rektor Eva Myrehed Karlsson
  Gröna Dalens nya rektor Eva M-K vill välkomna personal och elever tillbaka till en ny termin och samtidigt passa på att presentera sig själv. Så här skriver Eva om sig själv:
  Läs mer

 • Annika Sjödahl på Gröna Dalenskolan tar emot Svenska Akademiens svensklärarpris 2020
  Idag, måndag den 18 maj, meddelande Svenska Akademien att de utser Annika Sjödahl, lärare på Gröna Dalenskolan att ta emot Svenska Akademiens svensklärarpris 2020 . Tillsammans med tre andra lärare i landet är Annika en av pristagarna. Priset delas ut till lärare som ”genom sin gärning stimulerat intresset för svenska språket och litteraturen”. Prisbeloppet är 50 000 kronor vardera. Dessutom får Gröna Dalenskolan 30 000 kronor där pengarna ska användas för att stärka svenskämnet och uppmuntra elever och lärare på skolan.
  Läs mer

 • Information om covid-19 som gäller skolor och förskolor
  På Håbo kommuns webbplats finns information om covid-19 och vad som gäller skolor och förskolor. All information som du som vårdnadshavare kan behöva veta finns samlad där, följ länken för att läsa mer om vad som gäller. Information om vad som gäller skolor och förskolor när det kommer till covid-19.
  Läs mer

 • Skolavslutningen 2020, information med anledning av Covid-19
  Information om skolavslutningen 2020 med anledning av Covid-19.
  Läs mer

 • Nya rutiner för hämtning och lämning på Gröna Dalenskolan vt20 för att förhindra smittspridning.
  För att undvika smittspridning så inför vi nya rutiner fr.o.m. måndagen den 30 mars. Det innebär att du som vårdnadshavare ska lämna och hämta ditt/dina barn utomhus.
  Läs mer

 • Rektorsbrev januari 2020
  Då är terminen i full gång och skolan fylls varje dag av förväntansfulla elever. På skolan har vi nu inför vårterminen infört rastvakt inomhus för att skapa trygghet för alla- Rektorsbrev för januari- läs mer här.PDF
  Läs mer

 • Jonas tackar för sig och Åsa blir tf rektor
  Jonas gjorde 14/2 sin sista dag som rektor på Gröna Dalenskolan. Från och med 15/2 och tills dess en ny rektor har rekryterats och är på plats kommer Åsa Permén att vara tillförordnad rektor.
  Läs mer

 • Anteckningar föräldraråd 11/2-19
  Vi har precis haft föräldraråd och anteckningarna finns som vanligt här.
  Läs mer

 • Frukost på fritids - ny tid
   Tidigare har frukosten serverats från 07.20, men nu serveras frukost från 07.10 medan alla barn ska ha ätit klart till 07.30. Vänligen respektera att eleverna ska hinna äta klart innan 07.30 och det är därför viktigt att de som ska äta frukost kommer i tid till denna.
  Läs mer

 • Informationsmöte om förskoleklass och åk 7 HT-19
  Varmt välkomna den 29 januari kl 18.30-19.30 till Gröna Dalenskolans informationsmöte, om förskoleklass och åk 7 inför det kommande skolvalet.
  Läs mer

 • Planeringsdag 7 jan -19
  Fritids har stängt den 7 januari 2019, då det är planeringsdag. Om ni har behov av fritids den dagen så hör av er till er fritidsavdelning. Jourfritids kommer att arrangeras på Västerängsskolan om behov finns.
  Läs mer

 • Anteckningar från föräldraråd 15 nov-18
  Här finns anteckningarna från senaste föräldrarådet.
  Läs mer

 • Kolla om ert barn har glömt några kläder!
  Vid huvudentrén på skolan finns en blå låda med kvarglömda kläder och som just nu är överfylld. Vi kommer att skänka bort kläderna som finns där under vecka 44 och uppmanar därför alla att ta en titt i lådan senast under vecka 43.
  Läs mer

 • Anteckningar från föräldraråd 20 sep-18
  Här finns anteckningarna från senaste föräldrarådet. Nästa möte är den 15 november 16.30.
  Läs mer

 • Öppning på fritids på AE2 från och med 17 september
  Öppning på fritidshemmet kommer, från och med måndagen den 17 september, att endast ske på AE2. Anledningen är av praktiska skäl, då antalet fritidselever är stort. Fritidshemmet kan således uppfylla och tillgodose elevernas behov på ett bättre sätt i dessa lokaler. Stängningen kommer dock fortsättningsvis ske i Paviljongen.
  Läs mer

 • Skoljogg 12 september
  Onsdagen den 12 september så går skoljoggen av stapeln på Gröna Dalenskolan! Vi idrottslärare uppmanar alla elever att vara ombytta denna dag samt ha med sig en vattenflaska. Denna aktivitet är schemabrytande, men eleverna har innan och efter skoljoggen vanlig skoldag enligt schemat.
  Med vänliga hälsningar
  Idrottslärarna

  Läs mer

 • Stort grattis Maria Bendz
  En av våra lärare, Maria Bendz, har blivit nominerad till Årets bästa lärare. Det känns förstås jätteroligt när duktiga lärare blir uppmärksammade för det jobb som de gör.
  Läs mer

 • Hämtning och lämning på fritids
  Lämning innan 7.20 och hämtning efter 16.45 på fritids sker numera i Paviljongen.
  Läs mer

 • Snart skoldags - varmt välkomna tillbaka
  På måndag 08.15 drar skolan igång igen och vi ser fram emot att få träffa alla våra elever igen. Den första dagen är en heldag och de elever som har fritids har det på måndagen också. Ombyggnationen är i sitt slutskede och vi hoppas att allt blir klart så att vi kan bedriva vår verksamhet i klassernas ordinarie lokaler. Innanför huvudentrén mot caféet kommer det finnas elever och personal som gärna hjälper till att svara på frågor var man ska ta vägen, om man är osäker på det. Ska bli kul att se alla igen. Välkomna!
  Läs mer

 • Nya biträdande rektorer
  Ann-Charlotte och Kerstin slutar och Åsa och Mariana börjar.
  Läs mer

 • Ombyggnation av skolan
  I sommar kommer det att byggas om på flera av våra enheter på Gröna Dalenskolan. Det ska bland annat bli fler och större klassrum och fler toaletter. Alla förändringar kommer att vara inom befintliga ytterväggar och i sommar är det etapp 1 som gäller.
  Läs mer

 • Anteckningar från föräldrarådet 16/4
  Föräldrarådet har haft möte och då diskuterades bland annat ombyggnation, droger och kommande föreläsning med Lotta Wanning 8 maj.
  Läs mer

 • Vi välkomnar ny lärare till mellanstadiet!
  Den 9 april, när skolan drar igång igen efter påsklovet, börjar Jennie Johansson hos oss. Hon är legitimerad (behörig) lärare och kommer att arbeta på mellanstadiet och då mestadels i 6A. Vi tycker att det är jättekul att hon börjar hos oss och hon är varmt välkommen.
  Läs mer

 • Tömning av klädlåda vid entrén v8
  Vi har en klädlåda för kvarglömda kläder vid huvudentrén och den är just nu full. Under sportlovsveckan kommer den att tömmas. Ta en titt i lådan för att se om ditt barn har glömt några kläder.
  Läs mer

 • Läraradministratörer medför ökat fokus på vårt kärnuppdrag
  På Gröna Dalenskolan har vi sedan HT-16 läraradministratörer som ska bidra till att lärarna i större utsträckning ska kunna fokusera på elevers lärande och utveckling. Vi har i slutet av HT-17 utvärderat administratörsrollen och lärarna upplever att de kan lägga mer tid på kärnuppdraget, då de får avlastning av läraradministratörerna.
  Läs mer

 • Anteckningar föräldraråd 2 okt-17
  Den 2 oktober hade vi möte med föräldrarådet och fick då glädjen att hälsa ytterligare föräldrar välkomna till rådet.
  Läs mer

 • Elle och Maria och bästa jobbet
  Gröna Dalenskolan fick besök av Bålstabladet för att prata med några av våra duktiga lärare om lärarjobbet. De intervjuade även några av våra härliga elever om hur de tycker att en lärare ska vara.
  Läs mer

 • En av våra lärare är nominerade till Guldäpplet
  Vi tycker att det är jätteroligt att en av våra nya lärare, Annika, är nominerade till Guldäpplet.
  Läs mer

 • Konferens i Finland
  Nordiskt projekt
  Läs mer

 • Anteckningar föräldraråd 22 maj-17
  Vi pratade bland annat om skolfotografering, föräldraaktiviteter HT-17 och uppdatering av skolans trivselregler.
  Läs mer

 • Finns det ett samband mellan frånvaro och meritvärden?
  En kvalificerad gissning skulle vara att ju lägre frånvaro en elev har desto högre meritvärden (betyg) borde eleven få. Men är det verkligen så? På Gröna Dalenskolan har vi jämfört frånvaron med meritvärden och tycker oss kunna se ett samband.
  Läs mer

 • Information om frånvaron på Gröna Dalenskolan
  Vi håller på och fyller vår hemsida med statistik och resultat från vår verksamhet. Det är bland annat underlag för vårt eget utvecklingsarbete. Från nu och framåt kan du ta del av frånvarostatistik för respektive stadie och för hela grundskolan på Gröna Dalenskolan.
  Läs mer

 • Nu startar vi igång föräldrarådet!
  Föräldrarådet på Gröna Dalenskolan har legat nere under en period men nu är det dags att komma igång igen. Första mötet är 20 mars kl 16.30-17.30 och vi vill ha två föräldrarepresentanter från varje stadie och från särskolan.
  Läs mer

 • Hypernet byter namn till Länkportal skola
  Nu byter Hypernet namn och utseende på inloggningssidan. Från och med vecka 9 heter den Länkportal skola. Där samlas, som tidigare, verktyg för både elev, vårdnadshavare och lärare.
  Läs mer

 • Rastaktiviter på Gröna Dalenskolan
  Sedan ungefär ett halvår tillbaka har fritidspedagogerna på Gröna Dalenskolan styrt upp rastaktiviteterna för eleverna i förskoleklass upp till årskurs 3. I den lilla boden som står mitt på skolgården finns allt som behövs för en fartfylld rast, till exempel stjärtlappar, hjälmar, bandyklubbor och även en discokula i taket samt högtalare som de senaste pophitsen strömmas ut ur.
  Läs mer

 • Sjukanmäl ditt barn med en app
  Med appen Dexter kan alla myndiga elever, vårdnadshavare och lärare enkelt registrera elevens frånvaro direkt med hjälp av en smartphone eller surfplatta.
  Läs mer

Sidansvarig: Gröna Dalenskolan

Klicka för support
Stäng supportfönster