Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Rastaktiviter på Gröna Dalenskolan

Sedan ungefär ett halvår tillbaka har fritidspedagogerna på Gröna Dalenskolan styrt upp rastaktiviteterna för eleverna i förskoleklass upp till årskurs 3. I den lilla boden som står mitt på skolgården finns allt som behövs för en fartfylld rast, till exempel stjärtlappar, hjälmar, bandyklubbor och även en discokula i taket samt högtalare som de senaste pophitsen strömmas ut ur.

Just den här fredagen är fredagsdisco i den lilla boden, ett mycket uppskattat inslag hos eleverna vilket märks tydligast hos några elever som har startat ett dansgolv i boden. Favoriterna verkar vara melodifestivalen-låtar.

På skolgården pågår en massa aktiviter samtidigt. På den lilla kullen åker en del stjärtlapp, på bandyplanen är det en match igång och utöver det pågår flera olika lekar samtidigt.
- Ibland startar vi fritidsledare upp en gemensam lek, den populäraste leken heter Skattjakt och då deltar alla barn, säger fritidsledaren Henrik Bergström som är initiativtagare till rastaktiviteterna.

- När jag började här på skolan så diskuterade vi mycket kring varför det var så oroligt på rasterna och varför barnen inte höll sams. Då började vi med att öppna upp en liten bod med redskap varje rast och märkte genast stor skillnad. Vi tog då ett samlat grep kring det hela och startade upp gemensamma rastaktiviter för de i årskurs F-3, berättar Henrik.

Tanken är nu att det även ska bli styrda rastaktiviter även för de äldre eleverna på skolan eftersom det hittills gett en så positivit effekt på barnen.

Sidansvarig: Gröna Dalenskolan

2017-01-09

Klicka för support
Stäng supportfönster