Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta oss

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon:

0171-538 01 0171-538 02

Gröna Dalen Runbrovägen 10 746 80 Bålsta

Betyg och meritvärden

I slutet av årskurs 9 sätts slutbetyg på elevernas kunskapsnivåer och betygsstegen omräknas till meritvärden. Dessa meritvärden används, förutom till gymnasieantagning, även till att jämföra skolor och kommuner. Meritvärdena på klassnivå spelar givetvis även roll för självkänslan hos såväl elever som hos personal.

Då meritvärdena jämförs mellan olika skolor och skolorna lägger in olika elevgrupper i statistiken, så finns det en poäng att tydliggöra siffrorna. Exempel på skillnader är att vissa av skolorna har förberedelseklasser med nyanlända elever som har gått väldigt kort tid i svensk skola och kommungemensamma särskilda undervisningsgrupper (med olika inriktningar).

I statistiken för Gröna Dalenskolans meritvärden åk 9 VT-17 ingår eleverna i 9A inklusive elever som har gått i svensk skola mindre än ett år, samt eleverna i den kommungemensamma särskilda undervisningsgruppen Galaxen (9G). För att få jämförbar statistik så bör den delas upp i flera delar. En del i vårt analysarbete är att titta på enbart 9A och de elever som har gått mer än ett år i svensk skola. 9A:s meritvärde blir då 218,8 poäng för hela klassen. Pojkarna har 200,0 och flickorna har 242,3 poäng. En stor skillnad mellan könen, rörande meritvärdena, är ett mönster som återfinns i hela riket.

Det här är skolans första nior på ett antal år och vi har därför ingen historik över slutbetyg åk 9 att jämföra med. Däremot jobbar vi givetvis med att våra elever ska nå ännu högre kunskapsnivåer och därmed högre meritvärden.

Sidansvarig: Gröna Dalenskolan

2017-10-24

Klicka för support
Stäng supportfönster