Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta oss

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon:

0171-529 02

Slottsskolan Slottsskogsleden21 746 96 Skokloster

Nyhetsarkiv Slottsskolan

Du har möjlighet att välja vilken månad du vill läsa nyheter för.


 • Vi söker nya duktiga timvikarier
  Tycker du om att arbeta med barn och ungdomar? Är du nyfiken på skolans värld? Eller känner du någon du tror skulle passa in hos oss. Vi söker fler timvikarier som kan arbeta vid ordinarie personals frånvaro.
  Läs mer

 • Information om barns sjukdom i skola och förskola
  Folkhälsomyndigheten har uppdaterat sina riktlinjer och då gör vi också det. Här kommer information om vad som nu gäller då barn och elever visar sjukdomssymtom. Liksom tidigare gäller att barn och elever som insjuknar i nytillkomna förkylningssymtom under dagen ska gå hem så snart som möjligt. Liksom tidigare ska man stanna hemma så länge man känner sig sjuk och man ska vara symtomfri i två dagar innan man återkommer till förskola eller skola.

  Läs mer

 • Hej elever och vårdnadshavare!
  Höstterminen är nu igång och ni kan följa skolans aktiviteter på Instagram och Facebook. Vi har ett fantastiskt skolkök som vi är stolta över som varje dag erbjuder två rätter, salladsbuffé, mjölk/vatten och hembakat bröd till soppan!
  Läs mer

 • Skolorna börjar igen - visa extra hänsyn i trafiken
  Nu har höstterminen börjat. Därför vill vi påminna om att det återigen är många barn i rörelse kring kommunens skolor. Det betyder att vi alla behöver visa extra hänsyn i trafiken. Med anledning av coronapandemin behöver vi också hjälpas åt för att undvika trängsel i kollektivtrafiken. Att cykla – eller gå – är bra alternativ.
  Läs mer

 • Hej alla elever och vårdnadshavare!
  Välkomna till ett nytt läsår på Slottsskolan. Vi hoppas ni alla haft en skön och avkopplande sommarledighet. Augusti bjuder ju just nu på ett fantastiskt väder och det känns härligt att få starta terminen med sol och värme.
  Läs mer

 • Sommarbrev från skolledningen - information inför skolstart
  Hej!
  Jag hoppas ni alla haft chansen att njuta lite av den underbara starten på sommaren vi haft.
  Våren har ju som vi alla vet varit mycket speciell och påverkat oss alla på olika sätt. För oss på Slottsskolan har det inneburit snabb digitalisering, krisberedskap och periodvis stor personalfrånvaro. Jag vill passa på att tacka er alla för visat tålamod och förståelse för att allt inte blivit precis som vanligt.
  Läs mer

 • Hej! Hur mår du?
  Som ung har du har rätt att må bra och vara trygg. Ingen får slå dig eller göra saker som får dig att må dåligt. Dina föräldrar eller de vuxna du bor med ska ta hand om dig och se till att du har det bra.
  Läs mer

 • Skolavslutningen 2020
  Utifrån rådande läge med Corvid-19 kommer skolavslutningar inte att kunna genomföras på vanligt sätt i våra grundskolor. Samlingar med personer på fler än 50 är inte tillåtna och Folkhälsomyndigheten avråder samlingar i allmänhet.
  Läs mer

 • Med anledning av Covid-19
  Till vårdnadshavare med barn på fritidshem – inventering av samhällsviktiga yrkesgrupper

  Läs mer

 • Nulägesinformation coronaviruset Covid-19 - Information till grundskolan
  Läget på grundskolorna är stabilt utifrån rådande situation. Det finns tillräckligt mycket personal på skolorna för att upprätthålla undervisningen. Det är ungefär lika stor andel elever som andel personal som är frånvarande. Även fritidsverksamheten fungerar väl. Rektorsgruppen har dagliga avstämningar tillsammans med verksamhetschef för grundskolan.
  Läs mer

 • Rektorsbrev 19 mars 2020
  Hej elever och vårdnadshavare!Vi har verkligen en märklig och svår situation att förhålla oss till. Corona-virusets framfart påverkar oss alla. Vi följer utvecklingen med spänning och förhåller oss till de direktiv som går ut till oss från Folkhälsomyndigheten, Håbo kommun och staten. Verksamheten rullar på så gott det går trots stor frånvaro av både personal och elever. Några förändringar kommer ske och jag tänker att det är viktigt att ni därhemma får info om hur vi arbetar i skolan i rådande situation.
  Läs mer

 • Uppdaterad information till vårdnadshavare med anledning av coronaviruset läggs fortsättningsvis upp på habo.se
  Här kan du läsa uppdaterad information till vårdnadshavare.
  Läs mer

 • Uppdaterad information med anledning av coronaviruset
  I Håbo kommuns förskolor och skolor följer vi fortsatt Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsters rekommendationer. Elever som är friska ska gå till skolan och barn som är friska kan gå till förskolan. Vi uppmanar medarbetare, barn och elever som har varit i virusdrabbade områdenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster att vara uppmärksamma på tidigare symptom på eventuell infektion som hosta eller feber eller luftvägsbesvär. Vid minsta symptom på ett av dessa ska både medarbetare, barn och elever hålla sig hemma och kontakta Vårdguiden på telefonnummer 1177.
  Läs mer

 • Information till vårdnadshavare med anledning av coronavirusets spridning
  Till Vårdnadshavare i Håbo kommun
  Med anledning av coronavirusets spridning får vi en del frågor om vi har upprättat några särskilda rutiner för förskole- och skolverksamheten i Håbo kommun.

  Läs mer

 • Dags för årets enkätundersökning till vårdnadshavare!
  Varje år genomförs en enkätundersökning på samtliga skolor i syfte att göra en bedömning av hur verksamheten upplevs av vårdnadshavare.
  Läs mer

 • Skolskjuts
  Du vet väl om att barn med växelvis boende kan ha rätt till skolskjuts om ena föräldern bor långt ifrån den anvisade skolan men inom Håbo kommun.
  Läs mer

 • EU:s flagga och en logotyp för projektet som eleverna på Gransäter är med i Puls på Slottsskolan
  På Slottsskolan tycker vi att det är viktigt att satsa på hälsofrämjande aktiviteter. För andra året i rad kör vi 15-20 minuters pulsträning utomhus efter förmiddagsrasten nästan alla dagar i veckan. Effekten har blivit gladare barn som orkar mer.
  Läs mer

 • Vi vill ge unga kunskap och verktyg till att avstå tobak
  Varje dag börjar ca 45 ungdomar att röka (över 16 000 om året). De allra flesta ungdomar som börjar använda tobak gör det före de fyllt 18 år. Genom att ge de unga kunskap och verktyg till att avstå tobak under tonårstiden är chansen mycket stor att de kan förbli tobaksfria livet ut.
  Läs mer

 • TaGe-skåpet, skåpet där du tar och ger
  Har du kläder och skor att ge bort? Behöver ditt barn kläder eller skor? Slottskolan har skaffat ett TaGe-skåp som hjälper skolans föräldrar att på ett enkelt och miljövänligt sätt byta kläder med varandra.
  Läs mer

 • Viktigt med rätt kontaktuppgifter i IST/Dexter
  Vårdnadshavare uppdaterar själva sina kontaktuppgifter i IST/Dexter. Det är viktigt att rätt e-postadress och/eller mobilnummer är ifyllt för att ni ska få frånvaroaviseringar från skolan om eleven är frånvarande från lektion utan att vara frånvaroanmäld.
  Läs mer

 • EU:s flagga och en logotyp för projektet som eleverna på Gransäter är med i Varför firas FN-dagen? Vad gör FN? 
  I dag har Slottsskolan uppmärksammat FN-dagen genom att elever i årskurs 6 haft lektioner med de övriga klasserna i skolan för att lära dem om FN.
  Läs mer

 • Om olyckan är framme - information om kollektiv olycksfallsförsäkring
  Kommunen har tecknat en kollektiv olycksfallsförsäkring för elever, barn, ungdomar och andra grupper inom kommunens verksamhetsområde.
  Läs mer

Sidansvarig: Slottsskolan

2020-04-29

Klicka för support
Stäng supportfönster