Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Sommarbrev från skolledningen - information inför skolstart

Hej!
Jag hoppas ni alla haft chansen att njuta lite av den underbara starten på sommaren vi haft.

Våren har ju som vi alla vet varit mycket speciell och påverkat oss alla på olika sätt. För oss på Slottsskolan har det inneburit snabb digitalisering, krisberedskap och periodvis stor personalfrånvaro. Jag vill passa på att tacka er alla för visat tålamod och förståelse för att allt inte blivit precis som vanligt.

Vi har under våren påbörjat några satsningar på skolan som är kvar för att stanna ett tag. Vi har hittills bara varit i uppstart och kartläggningsfas men nu känns det som det är dags att informera lite närmare.

Vi har som en av två grundskolor i Håbo kommun fått möjligheten att delta i skolverkets satsning Samverkan Bästa Skola, SBS, som är en treårig satsning med målet att förbättra det systematiska kvalitetsarbetet på skolan. Vi är så klart mycket glada för detta då vi både kommer att ha Skolverket och lämpliga lärosäten med under arbetets gång. Under våren har vi arbetat med att kartlägga och göra en nulägesbeskrivning.

Parallellt med detta har vi även, tillsammans med alla grundskolor i Håbo, förberett för att nu till höstterminen starta en matematiksatsning för årskurs F-3 tillsammans med NCM och SKR. Grunden till detta är att vi tror på att tidigt sätta in evidensbaserade och beprövade metoder att höja den låga måluppfyllelsen i matematik. Vi tror att de tidigare åren där grunderna läggs är avgörande för framtida förutsättningar. Mer information kommer till hösten.

Från hösten kommer organisationen på skolan att se lite annorlunda ut. Jag gör mina sista dagar som tf rektor nu och till hösten kommer Jessica Grym att ta över stafettpinnen som rektor. Jessica har lång erfarenhet av skolarbete i Håbo kommun, både som lärare och nu senast som biträdande rektor på Västerängsskolan. Jessica kommer att börja på Slottsskolan efter semester 3/8.

Det kommer även att ske förändring både i personal men också delvis i arbetssätt. Mellanstadiets elever kommer att i större utsträckning få träffa fler lärare. När vi i år lade organisationen har vi försökt ta hänsyn till många faktorer varav tidigare elevers utvärdering om att en gradvis omställning mot hur högstadiet fungerar var mycket önskvärd. Vidare har även ämnesbehörigheter styrt.

Nedan följer en lista på klasslärare hur det i dagsläget ser ut inför hösten. Jag vill dock reservera mig för eventuella förändringar under sommaren. Fritidsresurser som är inne under skoldagen är inte klart överallt ännu. Ni kommer att möta några nya ansikten även där.

Förskoleklass: Åsa

Åk 1: Rickard

Åk 2: Madelene

Åk 3: Jeanette

Övriga lärare som undervisar i åk1-3
Anki, slöjd och bild
Anders, idrott.
Katarina, speciallärare matematik


Åk 4: Peter
andra undervisande lärare i klassen, Helena sv so, Anders ma id, Anki slöjd och bild.

Åk 5: Helena
andra undervisande lärare, Anders ma och id, Sinan no

Åk 6: Sinan
andra undervisande lärare, Anders ma id, Anki slöjd bild samt hemkunskap musik och moderna språk på Gransäter fredagar.

Som stolt rektor vill jag även passa på att berätta att vi har 100% behöriga lärare på skolan!


Glöm inte att det är stängningsdagar den 10-11/8 för fritids.

Skolan börjar igen 17/8 kl. 08.00.


Tack för den här tiden!
Jag önskar er alla en fin sommar.

Camilla Arnesdotter

Sidansvarig: Slottsskolan

2020-08-07

Klicka för support
Stäng supportfönster