Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta oss

 Lyssna

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon:

0171-529 03

Slottsskolan Slottsskogsleden21 746 96 Skokloster

Arbetssätt

"Lust att lära - möjlighet att lyckas" är vårat motto.

Här ser ni några exempel på hur vi arbetar:

Kreativa lärprocesser

Vi lägger extra undervisningstid för laborativa delen i NO-ämnet, idrott- och hälsa samt bild. Vi har daglig pulshöjande aktivitet i blandade årskurser.

Elevledda utvecklingssamtal

Varje elev utvecklar förmågan att själv bedöma sina resultat och ställa egen och andras bedömning i relation till de egna arbetsprestationerna och förutsättningarna.

För att eleverna ska ta ett större ansvar för sina studier måste de medvetandegöras om mål och hur de arbetar mot målen. De ska kunna sätta egna ord på sin egen utveckling. Detta gör vi genom att ha elevledda utvecklingssamtal.

Digitala verktyg

På Slottsskolan använder eleverna i årskurs 1-4 iPad som hjälpmedel och i årskurs 5-6 datorer, från årskurs fyra motsvarande en-till-en. Alla elever från förskoleklass och uppåt har regelbundet programering i olika svårighetsgrader på schemat.

Utveckla matematiken

Varje elev ska kunna använda sig av matematiskt tänkande för vidare studier och i vardagslivet. För att vi ska nå dit behöver eleverna en mer nyanserad undervisning i matematik. Vi har ett ökat fokus på matematiska samtal och kluriga frågor där de behöver tänka i flera steg. Vi har även en mattedag utomhus.

Läs- och skrivlust

Läsförståelsen påverkar möjligheterna att ta till sig kunskaper i alla skolämnen genom hela skoltiden. Vi försöker på olika sätt stimulera elevernas läs- och skrivlust. 

Varje år skriver eleverna i årskurs F-6 en novell kring ett bestämt tema. Elever från andra klasser än den egna kommer att få läsa novellerna och ett vinnarbidrag i varje klass kommer att utses med hjälp av eleverna. På Nobeldagen (eller i anslutning till) firar vi här på skolan Novelldagen med bland annat priscermoni i matsalen och olika läsaktiviteter under dagen. Vi äter en extra lyxig lunch där sexorna serverar.

Läxor

Vi ger läxor för att eleverna i huvudsak ska färdighetsträna.

Rastaktiviteter

Vi har tilldelat en fritidspedagog att hålla i lärarledda rastaktiviteter vid samtliga raster.

Håbo runt

För att ge eleverna en bra kunskap om sitt närsamhälle, både idag och historiskt, har vi ett tema "Håbo runt". Årskurs 3 får en guidad busstur runt kommunen. Guiderna är årskurs 4.

Samarbete med Skokloster slott

Vi har ett nära samarbete med Skokloster slott. Elever i årskurs 5 guidar varje år sina skolkamrater på slottet. De  fina dramatiserade guidningarna har uppmärksammats i pressen ett antal gånger.


Sidansvarig: Slottsskolan

Klicka för support
Stäng supportfönster