Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Information om barns sjukdom i förskola och skola

Folkhälsomyndigheten har uppdaterat sina riktlinjer och då gör vi också det. Här kommer information om vad som nu gäller då barn och elever visar sjukdomssymtom.

Liksom tidigare gäller att barn och elever som insjuknar i nytillkomna förkylningssymtom under dagen ska gå hem så snart som möjligt. Liksom tidigare ska man stanna hemma så länge man känner sig sjuk och man ska vara symtomfri i två dagar innan man återkommer till förskola eller skola.

Det som är nytt i riktlinjerna är att barn och elever som varit hemma i minst sju dygn sedan de fick symtom kan återkomma till verksamheten när de är friska men har milda och tillfälliga symtom som exempelvis torrhosta och lätt snuva. Det är också viktigt att barnet eller eleven orkar med en hel dag på förskola eller i skola vid återkomsten.

Barn som är pigga i övrigt men som hostar till ibland eller som har lätt snuva efter utevistelse ska inte bedömas som sjuka och skickas inte hem från våra verksamheter. Däremot kommer vår personal att vara uppmärksamma på sjukdomssymtom som tillkommer och som inte försvinner under dagen.


Sedan en tid tillbaka rekommenderar region Uppsala att elever som är sjuka tar test för Covid-19 från årskurs 4 och uppåt. Det är frivilligt för familjer att boka provtagning via primärvården och det är inget krav att provtagning är gjord för att eleven ska få återgå till skolan. Om eleven skulle visa sig vara smittad av Covid-19 kommer sjukvården att ge instruktioner om hur familjen ska förhålla sig.


Vi vill också påminna om att friska barn fortfarande är välkomna till förskola och skola även om någon annan i familjen är sjuk. Det är dock viktigt att familjen är uppmärksam på om någon annan familjemedlem får sjukdomssymtom. Vårdnadshavare som insjuknat ska inte lämna eller hämta barn i våra verksamheter.

Anna Walterholm, Verksamhetschef förskolan.

Ewa Johansson, Verksamhetschef grundskolan.


Sidansvarig: Västerängsskolan

2020-11-23

Klicka för support
Stäng supportfönster