Telefon:

Västerängsskolan Idrottsvägen 5 746 80 Bålsta

Om skolan

Västerängsskolan är en skola i Bålsta omgiven av både skog och äng. Det är gångavstånd till kommunens simhall, ishall och friidrottsanläggning. Bredvid skolan ligger vår idrottshall.

På Västerängsskolan går idag cirka 500 elever från förskoleklass till och med skolår 9 samt fritidsverksamhet. Vi har två klasser i varje årskull. Hos oss finns även kommungemensamma språkklasser med elever från årskurs 1-9.

Vi är en mobilfri skola där mobilerna lämnas in på morgonen och hämtas ut när skolan är slut för dagen. Skolan håller en hög IKT-standard. Elever från år 3 har iPad 1:1.

Västerängsskolans prioriterade utvecklingsmål är att utveckla elevhälsoarbetet, våra lärmiljöer och det kollegiala lärandet.

Västerängsskolans värdegrund HJÄRTA som innebär Hjälpsamhet, Jämställdhet, Ärlighet, Respekt, Trygghet och Ansvar.

Sidansvarig: Västerängsskolan

2019-08-14