Telefon:

Västerängsskolan Idrottsvägen 5 746 80 Bålsta

Fritidshemmen Lillskogen, Skogsgläntan och Storskogen

Västerängsskolan har tre fritidsavdelningar. Lillskogen för elever i förskoleklass och år 1. Lillskogens fritids har hemvist på lågstadiet, ingång f-1. År 2-3 går på Skogsgläntan, ingång år 2-3. Elever i år 4-6 går på Storskogens fritids. Hemvisten finns på mellanstadiet.

Varje månad arbetar fritids med ett tema och det kan vara tex värdegrund, sagor eller kamratskap. Temat styr aktiviteterna på avdelningarna under månaden. Fritids arbetar med teman genom bland annat lek, uteverksamhet, sagoläsning, skapande, idrott och drama. Ibland har fritids styrda aktiviteter och ibland får eleverna själva välja vilka aktiviteter de vill vara med på. Storskogen, Skogsgläntan och Lillskogens aktiviteter kan skilja sig åt.

Aktivitetstavlan är navet på fritidshemmet. Där kan vårdnadshavare se information om fritids. Där kan även elever se vilka aktuella aktiviteter som finns att välja på.

Mellan 6.00 till 7.30 är alla elever på Lillskogens avdelning. Frukost serveras 7:00. Klockan 7.30 går alla elever ut och är ute tillsammans med personalen till skoldagens början 8.15. Efter skoldagens slut äter eleverna mellanmål. Från ca 17.00 samlas alla elever och personal igen på avdelningen Lillskogen fram till stängning.

Telefonnummer till avdelningarna:

Lillskogen 0171-537 12