Telefon:

Västerängsskolan Idrottsvägen 5 746 80 Bålsta

Lågstadiet F-3

Västerängsskolans lågstadieorganisation består av sex klasser från årskurs F-3. På lågstadiet finns även två stycken fritidsgrupper. Elever i förskoleklass till årskurs 1 tillhör Lillskogens fritids och årskurs 2 tillhör Skogsgläntans fritids.

Västerängsskolans förskoleklass:

- Undervisningen i förskoleklassen ska syfta till att stimulera elevernas allsidiga utveckling och lärande.

- Undervisningen ska ta sin utgångspunkt i elevernas behov och intressen men också utmana eleverna vidare genom att inspirera till nya upptäckter och kunskaper.

- Undervisningen ska ge eleverna möjlighet att utveckla goda kamratrelationer och känna tillhörighet och trygghet i elevgruppen.

Läs gärna mer om förskoleklassen här! Word, 3.6 MB.

Förskoleklassens skoldag:
Skoldagen börjar kl. 8:15 och slutar kl. 13:00 alla dagar. Före och efter skoldagen finns möjlighet att vara på fritids på avdelningen Lillskogen som är för elever i förskoleklass och årskurs 1.

Tillgänglig pedagogisk lärmiljö

På Västerängsskolan har vi fokuserat på att utveckla en tillgänglig pedagogisk lärmiljö. En viktig ingrediens är att använda flera olika kommunikationskanaler för att göra undervisningen tillgänglig för alla våra elever.

Likvärdighet

Lågstadiet samarbetar mycket mellan årskurserna, både med parallellklassen och med andra årskurser. Varje vecka arbetar det även två lärare i klassrummet. Lågstadiet har gemensamma arbetsformer, lektionsstrukturer, stödstrukturer, planeringar och färgkodade scheman. Vi arbetar med stationsarbete och har en röd tråd i alla ämnen.

Formativ bedömning och utvecklingssamtal

Självskattningar, kamratbedömning, kunskapsmatriser och gemensamma planeringar är några verktyg som vi använder oss av för att skapa en tillgänglig pedagogisk lärmiljö för våra elever.

Våra telefonnummer:

Lillskogen 0171-537 12

Skogsgläntan 0171- 537 10

Arbetsrum 0171-537 05

Sjukanmälan görs på https://start.ist.com/habo Länk till annan webbplats. alt 0171-52800

Rektor: Mette Nyboe Sandh

Kontaktcenter

Kontaktcenter hjälper bland annat till med inflyttningsanmälningar, ansökan om fritidshemsplats och frågor om skolskjuts.

Alla som jobbar inom skolan kan du nå genom vår EDU-adress fornamn.efternamn@edu.habo.se

Sidansvarig: Västerängsskolan