Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Byta gymnasieskola

I den nya gymnasieskolan som infördes 2011 skiljer sig de nationella programmen från varandra mer än tidigare.  Det är därför svårare att byta från ett program till ett annat och det kan innebära att du måste läsa ett extra gymnasieår. Det bästa är om du kan välja rätt från början.  

Om du ändå känner att programmet du valt inte var rätt för dig eller du inte trivs på din nya skola finns det fortfarande möjlighet att byta program och/eller gymnasieskola. Det är bra att bestämma sig för att byta så snart som möjligt efter att du började. Då blir bytet ofta enklare.

Tänk på att:

  • Det inte är säkert att samma kurser finns eller att kurserna ligger samma årskurs på olika skolor eller olika program. Du kan behöva komplettera för att komma ikapp dina nya klasskamrater.
  • Populära program, till exempel samhällsprogrammet, blir snabbt fulla och då kan det vara svårt att hitta en plats på en annan skola.

Om du vill byta program från och med nästa läsår söker du genom gymnasieantagningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Prata med studie- och yrkesvägledaren på den skola där du går idag hur du ska gå tillväga. Om du vill byta mitt i läsåret behöver du i allmänhet också prata med studie- och yrkesvägledaren på den skola du vill byta till för att titta på dina betyg och vilka kurser du läst.

Om du vill läsa ett program eller i någon skolan utanför Håbos samverkansområde kan du behöva få godkännande från din hemkommun. Skolan du söker till informerar om vad som behövs.  


Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

2019-10-30

Utbildning och barnomsorg

Klicka för support
Stäng supportfönster