Vill du till Habo eller Håbo?
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webb.
Vill du till Habo eller Håbo?
Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.
Kontakta Håbo kommun
Kontaktuppgifter
Telefon: 0171-525 00
E-postadress: kommun@habo.se
Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta
Från och med hösten 2019 kommer introduktionsprogrammen (IM) att förändras. Preparand kommer att försvinna och istället kommer det vara möjligt att läsa programinriktat val med inriktning mot ett högskoleförberedande program.
Det kommer att finnas fyra olika varianter av introduktionsprogrammen med olika behörighet:
Ansökan skickas genom gymnasieantagningen. Det är den huvudman som anordnar utbildningen som beslutar om en elev är behörig till utbildningen.
Om du inte har behörighet till gymnasiet eller inte kommer in på någon gymnasieutbildning, kontakta Fridegårdsgymnasiet för information om upprop till introduktionsprogram eller studie- och yrkesvägledning.
För att läsa mer om möjligheterna att söka introduktionsprogram i andra kommuner eller friskolor, se under varje enskild inriktning.
Ska leda till behörighet till ett visst nationellt program, antingen högskoleförberedande eller yrkesförberedande. Eleven kan följa flera kurser på ett nationellt program samtidigt som han eller hon läser de kurser som saknas för behörighet. Målet är att eleven så snart som möjligt ska kunna antas till det nationella programmet.
Behörighet: godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk. Dessutom krävs godkända betyg i engelska eller matematik samt i minst fyra andra ämnen, eller godkända betyg i engelska och matematik samt i minst tre andra ämnen.
Håbo kommun har samverkansavtal med kommunerna i Stockholms län om IMV. Samverkansavtalet omfattar bara de utbildningar som är utformade för grupp av elever.
Utbildningen ska ge eleverna en yrkesinriktad utbildning med inriktning mot ett specifikt yrkesprogram. Utbildningen ska underlätta för eleverna att etablera sig på arbetsmarknaden eller hjälpa dem att bli behöriga till studier på yrkesprogrammet.
Behörighet: Elever som inte är behöriga till ett yrkesprogram. Även elever från grundsärskolan kan gå yrkesintroduktion om de vill och bedöms kunna klara av utbildningen.
Förbereder elever för yrkesintroduktion, annan fortsatt utbildning eller för arbetsmarknaden.
Behörighet: Elever som inte är behöriga till ett yrkesprogram. Utbildningen är öppen även för elever från grundsärskolan om de vill och bedöms kunna klara av utbildningen.
Ska ge ungdomar som nyligen anlänt till Sverige en utbildning i svenska för att de ska kunna gå vidare till gymnasieskolan eller annan utbildning.
Behörighet: Elever som inte är behöriga till nationella gymnasieprogram och som behöver en utbildning med tyngdpunkt i svenska språket.
Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen
2019-08-21
Utbildning och barnomsorg
Hej, behöver du hjälp?
Öppet:
mån-tors 8:00-16:45
fre 08:00-15:00
helger stängt
Mejla oss
Chatten är stängd
Våra öppettider är:
måndag-torsdag: 08:00-16:45
fredag: 08:00-15:00
Dag för helgdag: 08:00-12:00
Helger stängt