Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta oss

 Lyssna

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon:

0171-525 00

Fridegårdsgymnasiet Centrumgränd 5 746 80 Bålsta

Ansök till Fridegårdsgymnasiet

Så här ansöker du!

  • Lägg in dina val med hjälp av de instruktioner som du fick med lösenordet. Var noga med att lägga in flera val oavsett om du har höga eller låga betyg. Det förbättrar dina möjligheter att få en gymnasieplats. Det finns ingen gräns för hur många val du kan lägga. Lägg även till flera olika skolor eller olika program på samma skola.

  • Utgå alltid från ditt egna intresse och dina färdigheter så blir din blivande utbildning mycket lättare och roligare att genomföra.
    Här kan du läsa en broschyr om gymnasievalet och myter från Skolverket. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Viktiga datum för ansökan och antagning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Rangordna dina val

  • I din ansökan måste du rangordna dina val noga så att den utbildning du helst vill komma in på står som första val, den du näst helst vill komma in på står som andra val och så vidare. Blir du antagen till en högre rangordnad utbildning i din ansökan, så stryks dina utbildningsval med lägre rangordning i din ansökan. Kommer du däremot in på exempelvis ditt tredje handsval så är du garanterad den platsen men du kan också välja att stå kvar som reserv på dina två högre rankade val om du aktivt väljer detta svarsalternativ i menyvalet bredvid aktuell utbildning.

  • Du kan ändra dina val på gymnasieantagningens webbsida hur många gånger som helst så länge ansökan är öppen. Sedan stänger webbsidan och låser dina val. Det är därför av STOR VIKT att du har rangordnat dina val i rätt ordning INNAN webben stänger kl. 23:59 den sista dagen.

  • Observera att du inte behöver bekräfta, skriva under eller låsa dina val på något vis. Kontrollera bara en extra gång om dina val är i rätt ordning och logga sedan ut från webbplatsen. Gymnasieantagningen laddar helt enkelt upp dina val efter kl. 23:59 utan att det syns i systemet. Det skickas inte heller ut någon bekräftelse till dig.

Gällande utbildningar som kräver färdighetsprövning

OBS! Om du vill läsa ett program i en kommun utanför Stor Stockholm eller ett program mot skapande, musik, idrott eller annan spetskompetens så behöver du kontakta din Studie -och yrkesvägledare i god tid (redan i oktober/november) eftersom dessa utbildningar oftast kräver färdighetsprövningar. Färdighetsprövningar genomförs ofta tillsammans med andra sökande i idrottslag eller på särskilt utvalda dagar. Prövningarna ska vara genomförda och klara innan gymnasievalet stänger.

Vill du byta till Fridegårdsgymnasiet?

Du ansöker via Håbo kommuns e-tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du frågor?

Om du har frågor kring gymnasievalet och ansökan så är du välkommen att prata med studie- och yrkesvägledaren på din skola.

Om du har frågor till gymnasieantagningen så är du välkommen att kontakta Gymnasieantagningen Storsthlm.
E-post: gyantagningen@storsthlm.se 
Webbplats: gymnasieantagningen.storsthlm.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du frågor om studier på Fridegårdsgymnasiet?

Då är du välkommen att kontakta Fridegårdsgymnasiets studie- och yrkesvägledare.

Läs mer om reservantagning på gymnasiet

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster