Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta oss

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon:

0171-525 00

Fridegårdsgymnasiet Centrumgränd 5 746 80 Bålsta

Nyhetsarkiv Fridegårdsgymnasiet

Du har möjlighet att välja vilken månad du vill läsa nyheter för.

 • 2020-01-13
  Lovisa – Jag hade valt natur på Fridegårdsgymnasiet igen
  Lovisa Bonov studerade tre år på naturvetenskapsprogrammet på Fridegårdsgymnasiet. Idag läser hon vidare på SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet) till sitt drömjobb veterinär. Här svarar hon på frågor om sin gymnasietid och om tiden efteråt.
  Läs mer
 • 2019-12-11
  Nyhet! En utbildning med fokus på människan
  Hösten 2020 startar Fridegårdsgymnasiet barn- och fritidsprogrammet. Tanken med programmet är att erbjuda en bra grundutbildning för många olika yrken där det behövs kunskaper om människors beteende, pedagogik, ledarskap och kommunikation. Programmet ger högskolebehörighet.
  Läs mer
 • 2019-11-05
  Elever ger förslag - Så kan ungas psykiska hälsa förbättras
  Elever som läser naturvetenskapsprogrammet på Fridegårdsgymnasiet är med och bidrar till arbetet med ungdomars hälsa, genom att delta i projektet we_change. Tillsammans med andra gymnasieungdomar i region Uppsala har de genomfört workshops och kommit med förslag på hur ungdomars psykiska hälsa kan förbättras.
  Läs mer
 • 2019-10-21
  Stort intresse för nätverksträff om specialklasser
  Intresset är stort för Fridegårdsgymnasiets nationella nätverksträff, för gymnasieskolor med enheter för elever med diagnoser inom autismspektrat. Syftet med träffen som hålls den 25 oktober är att skapa ett forum där lärare och andra yrkesgrupper har möjlighet att träffas, dela kunskap och utveckla sitt arbete.
  Läs mer
 • 2019-10-14
  Välkommen till årets riskkapitalkväll med UF-företagare!
  Tisdagen den 22 oktober klockan 18.30 bjuder Fridegårdsgymnasiet in till årets riskkapitalkväll med nya UF-företag (Ung Företagsamhet). Den här kvällen presenterar eleverna sina företag och affärsidéer för allmänheten.
  Läs mer
 • 2019-10-02
  Världens skolledare besöker Fridegårdsgymnasiet
  Elever och personal på Fridegårdsgymnasiet har haft besök av skolledare från sex länder i utbytesprojektet Kurs 21 Nord. Syftet med projektet är att ge skolledare möjlighet att besöka andra skolor för att dela kunskap och lära av varandra.
  Läs mer
 • 2019-08-21
  Vi startar Barn- och fritidsprogrammet!
  Nu är det klart! Barn- och fritidsprogrammet startar på Fridegårdsgymnasiet hösten 2020.
  Läs mer
 • 2019-05-28
  – När kunderna blev nöjda så bevisade jag något för mig själv
  Amanda, Arvid och Gustav går sitt sista år på gymnasiet. Tillsammans driver de företaget Focus UF, där de jobbat med att ta fram innehåll till andra företags digitala kanaler. Här berättar de om sitt år som företagare och vad de har lärt sig.
  Läs mer
 • 2019-04-11
  Elever arbetar med datorer Elever om skärmfri dag – Vi skrattade mer tillsammans
  Elever i årskurs 2 på samhällsvetenskapsprogrammet har haft en skärmfri dag. Syftet med dagen var att eleverna skulle få uppleva en dag helt utan skärmar och lära sig mer om sina mediavanor. Dagen bjöd på utmaningar, nya tankar och insikter.
  Läs mer
 • 2019-03-21
  Elever berättar – Vi har lärt oss hur saker hänger ihop
  I kursen grafisk kommunikation på gymnasiet lär sig eleverna att anpassa bildspråk till olika målgrupper, att använda olika program och hur man går från en idé till en färdig produkt. Arbetet har bland annat handlat om att producera montrar som eleverna använder när de ställer ut sina UF-företag på mässor.
  Läs mer
 • 2019-03-07
  elever får pris Fridegårdsgymnasiet i topp i årets UF-mästerskap
  Onsdagen den 6 mars 2019 hölls årets mässa - Entreprenörskap på riktigt, som arrangeras av Ung Företagsamhet i Uppsala län. Efter mässan var det prisutdelning där Fridegårdsgymnasiets elever och lärare visade goda resultat och vann flera priser.
  Läs mer
 • 2019-02-04
  Lou Grip undervisar elever Lou – Kollegialt lärande gör att jag utvecklas som lärare
  Under förra året deltog Lou Grip med lärarkollegor på Fridegårdsgymnasiet i Skolverkets satsning Läslyftet. Här fick de möjlighet att lära av varandra, utveckla sina arbetssätt och hitta nya metoder att använda i klassrummen. Arbetet ska ge eleverna bättre möjligheter att utveckla sina kunskaper.
  Läs mer
 • 2019-01-28
  Emma – Välj gymnasieprogram utifrån dina intressen
  Emma Lundqvist går sitt tredje år på naturvetenskapsprogrammet på Fridegårdsgymnasiet. I framtiden vill hon gärna jobba med fysik. Här berättar hon mer om naturvetenskapsprogrammet och delar med sig av sina tips inför gymnasievalet!
  Läs mer
 • 2019-01-22
  Daniel – Tips till dig som ska söka till gymnasiet
  Daniel Chehade går sitt andra år på teknikprogrammet med inriktning teknikdesign på Fridegårdsgymnasiet. Han drömmer om att arbeta som civilingenjör i framtiden. Här berättar han mer om teknikprogrammet och delar med sig av sina tips till alla som ska söka till gymnasiet.
  Läs mer
 • 2018-12-05
  Här bjuder personalen eleverna på sång och musik
  Att personalen uppträder för eleverna med sång, musik och andra inslag är en återkommande tradition på Fridegårdsgymnasiet. Den 5 december var det dags för personaluppträdande igen och stämningen var god inför giget.
  Läs mer
 • 2018-10-23
  Tobias, IKT-pedagog – Varierad undervisning ökar tillgängligheten i skolan
  Fridegårdsgymnasiet arbetar med att inkludera tekniska IKT-verktyg (Information, Kommunikation, Teknik) i sitt pedagogiska arbete. Flera personer arbetar med att inspirera, stödja och utbilda elever och personal i IKT. Syftet är bland annat att göra skolarbetet mer tillgängligt genom att använda olika typer av verktyg och tekniker.
  Läs mer
 • 2018-10-12
  Det är skön stämning i skolan och jag känner mig välkommen
  Marcus och Lukas går sitt första år på ekonomiprogrammet på Fridegårdsgymnasiet. De går i samma klass och känner varandra sedan tidigare eftersom de har växt upp i Bålsta och spelat fotboll tillsammans. Här berättar de om sin första tid på gymnasiet.
  Läs mer
 • 2018-09-24
  Hej Tyskland, Grekland, Spanien, Bulgarien, Italien, Nederländerna & Finland!
  Den 26 september får Fridegårdsgymnasiet studiebesök av lärarkollegor från Tyskland, Grekland, Spanien, Bulgarien, Italien, Nederländerna och Finland. Besöket sker i samarbete med utbytesprojekt Erasmus och syftet är att de ska lära sig mer om den svenska skolan.
  Läs mer
 • 2018-09-11
  Katarina Edblom är skolsköterska på Fridegårdsgymnasiet. Hjärnan i fokus på Fridegårdsgymnasiet
  På Fridegårdsgymnasiet får alla elever i årskurs 1 gå en obligatorisk föreläsning där de lär sig mer om hur hjärnan fungerar. Syftet är att eleverna ska få mer kunskap om hjärnan och hur de själva kan påverka sin hälsa och inlärning.
  Läs mer
 • 2018-09-05
  Skolval2018 Vi deltar i Skolvalet!
  Eleverna i Fridegårdsgymnasiet gör som runt en halv miljon elever runt om i Sverige - går till valurnorna för att delta i Skolvalet 2018.
  Läs mer
 • 2018-04-26
  Resersättning och SL-/UL-kort Ändrade regler för gymnasieelevernas SL-kort och reseersättning
  Under läsåret 2018/2019 delar Fridegårdsgymnasiet inte längre ut SL-kort till alla elever. Skolan betalar fortfarande för resor till och från studiebesök i Stockholm och andra städer.
  Läs mer
 • 2018-04-26
  Rökfritt mellan Fridegårdsgymnasiet och centrum
  För att ytterligare minska tobaksrök utomhus och de hälsorisker det kan medföra kommer Håbo kommun tillsammans med Bålsta Centrum att upprätta rökförbud på området mellan Centrum och Fridegårdsgymnasiet.

  Läs mer

Sidansvarig: Fridegårdsgymnasiet

2018-09-03

Klicka för support
Stäng supportfönster