Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

 Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Världens skolledare besöker Fridegårdsgymnasiet

Elever och personal på Fridegårdsgymnasiet har haft besök av skolledare från sex länder i utbytesprojektet Kurs 21 Nord. Syftet med projektet är att ge skolledare möjlighet att besöka andra skolor för att dela kunskap och lära av varandra.

Den 25 september var ett tjugotal skolledare från Island, Finland, Norge, Irland, Danmark och Färöarna på besök hos Fridegårdsgymnasiet för att studera skolans arbete. Besökarna fick bland annat lära sig mer om skolans organisation och tillitsbaserade ledarskap och hur skolan arbetar med elevhälsa, inkludering och digitalt lärande.

Eleverna visade skolan för besökarna

Eleverna själva visade runt besökarna i skolan och bjöd på sång och musik. Benjamin som går sitt tredje år på naturkunskapsprogrammet är en av eleverna som tog emot besöket.
– När jag fick frågan om jag ville vara med och hålla en rundvandring på engelska, så tyckte jag det lät spännande. Min grupp på fem personer var från Irland. Vi tittade bland annat på vårt klassrum, fysiksalen, kemisalen, skolrestaurangen och personalrummet. De var nyfikna och hade många frågor. De frågade bland annat om hur skolans examensperioder ser ut. I Irland har de tydligen en period i slutet av året då alla prov skrivs, och inte som här, att proven är utspridda under året. Det var kul att träffa dem och jag lärde mig något nytt.
– Tack för en intressant dag. Vilka trevliga elever! hälsade skolledarna efter sitt besök.

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster