Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

 Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Stort intresse för nätverksträff om specialklasser

Intresset är stort för Fridegårdsgymnasiets nationella nätverksträff, för gymnasieskolor med enheter för elever med diagnoser inom autismspektrat. Syftet med träffen som hålls den 25 oktober är att skapa ett forum där lärare och andra yrkesgrupper har möjlighet att träffas, dela kunskap och utveckla sitt arbete.

Nätverket växer

135 personer och 18 skolor från olika delar av Sverige kommer till Fridegårdsgymnasiet den 25 oktober för att delta på årets träff för gymnasieskolor med enheter för elever med diagnoser inom autismspektrat. 34 skolor i Sverige är idag medlemmar i nätverket som växer.

Cathrine O’Callaghan som är programansvarig på Fridegårdsgymnasiets AST-program (program för elever med diagnoser inom autimsspektrat) säger:

– Vi kände att vi saknade ett forum där vi fick möjlighet att träffa andra lärare och pedagoger som arbetar med elever med diagnoser inom autimsspektrat. Därför startade vi det här nätverket för två år sedan. Vi hade ingen aning om att intresset runt om i Sverige var så stort! Att träffa andra inom vår yrkesgrupp och arbetsområde är otroligt givande och vi lär oss mycket av varandra.

Psykologer föreläser och håller workshop

Förutom att träffas, nätverka och dela kunskap får årets deltagare lyssna på en föreläsning av Lars Klintwall (leg psykolog, PhD/lektor vid Stockholms Universitet) och Rafael Silnicki (skolpsykolog i Botkyrka kommun).

Föreläsningen kommer att handla om ångestproblematik och hur man kan inkludera elevers specialintressen i undervisningen. Efter föreläsningen håller föreläsarna även en workshop med deltagarna.

Har du frågor eller vill veta mer?
Då är du välkommen att kontakta:
Cathrine O’Callaghan, programansvarig på Fridegårdsgymnasiets AST-program
Telefon 0171-538 73

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster