Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Klassrumsundervisning i kombination med distansundervisning fortsätter

Fridegårdsgymnasiets skolledning har tillsammans med huvudmannen bestämt att fortsätta med en kombination av klassrumsundervisning och distansundervisning efter påsklovet. Syftet är att undvika trängsel i skolans lokaler och förebygga smittspridning. Det är huvudmannen som beslutar hur undervisningen ska bedrivas framöver med hänsyn till det lokala smittskyddsläget i regionen.

Uppdaterad 14 april

Den 25 mars meddelade utbildningsministern att distansundervisning på gymnasieskolor upphör.

Det här gäller för Fridegårdsgymnasiet
Fridegårdsgymnasiets skolledning har tillsammans med huvudmannen beslutat att fortsätta med en kombination av klassrumsundervisning och distansundervisning efter påsklovet och framåt. Syftet är att undvika trängsel i skolans lokaler och förebygga smittspridning.

Hittills har vi inte sett någon stor smittspridning på vår skola. I de fall vi har haft, har smittotillfället spårats till andra platser än skolan. Vi planerar att ha 30-80% av våra elever på plats i skolan framöver beroende på hur smittläget ser ut i regionen. Vi följer utvecklingen noga och har löpande kontakt med smittskyddsläkare i regionen.

Det gäller för alla nationella program på Fridegårdsgymnasiet med vissa undantag. Undervisningen sker enligt ordinarie schema. Programmen kan komma att anpassa undervisningen olika, utifrån deras förutsättningar och behov. Gymnasiesärskolan och Introduktionsprogrammen får sin undervisning i skolan.

Anpassningar i skolan
Vi har gjort många anpassningar i skolan och skapar förutsättningar så att vi kan hålla avstånd. Vi undviker också att blanda elevgrupper med varandra.

Information från skolan
Eleverna får information från skolledningen löpande i Teams, som är skolans interna informationskanal. Eleverna kommunicerar med sin mentor och undervisande lärare om undervisningen via Teams eller mail. Vårdnadshavare får primärt information från skolan via vår webbsida fridegårdsgymnasiet.se.

Har du frågor om undervisning så är du välkommen att kontakta programmet.länk till annan webbplats
Eller kontakta rektor Helena Anderstedt.länk till annan webbplats

Sidansvarig: Fridegårdsgymnasiet

Klicka för support
Stäng supportfönster