Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

 Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

– Att Bounce Back UF ska tävla i SM är stort

Det hela började med tre killars intresse för sporten Padel. Elias, Marcus och Lukas tog chansen att starta ett UF-företag på gymnasiet med sitt intresse som grund. Det visade sig vara en lyckad satsning och nu ska de tävla i SM i Ung Företagsamhet 11 maj.

– Vi la mycket tid på att undersöka brister och möjligheter inom Padelsporten. Det slog oss vilka ohyggliga mängder padelbollar som slängs dagligen. Och där såg vi en möjlighet. Vi har tagit fram en metod där vi ger bollarna sitt rätta tryck tillbaka. På så sätt går det att återanvända bollar vilket är bra för miljön, spelarna och sporten, säger Elias.

"Vi har lärt oss många saker under den här resan"

Innan de bestämde sig för att satsa på Bounce Back UF hade de flera idéer på bordet. Att de inte valde den första ”bästa” idén har lönat sig.
– Vi har lärt oss många saker under den här resan. Att inte ha för bråttom med att välja en idé är en av sakerna. Det viktigaste är att välja något som alla i företaget brinner för. Vi har också lärt oss att samarbeta med varandra. Det var ingen självklarhet i början. Vi är tre envisa killar som alla vill göra saker på sitt eget sätt. Våra roller i företaget är ganska oväsentliga. Jag står som VD på pappret men allt vi gör, gör vi tillsammans som grupp.

Just nu förbereder de sig inför SM som hålls den 11 maj. Eventet livesänds på Ung Företagsamhets webbplats där alla som är intresserade kan titta. Sedan är det juryns jobb att bestämma vilket företag som vinner.
– Att Bounce Back UF ska tävla i SM är stort och absolut inget vi hade räknat med. Vad jag vet så har inget företag från Fridegårdsgymnasiet vunnit SM förut. Det vore kul att bli först. Vi kommer att göra vårt bästa och håller tummarna för en pallplats. Vi hoppas att Johnny (UF-lärare) får bjuda oss på tårta!

Fyra UF-företag från Fridegårdsgymnasiet tävlar i SM

I år tävlar Bounce Back UF, Brique UF, Bring it UF, Visible UF i SM i Ung Företagsamhet. Du kan se prisutdelningen live den 11 maj klockan 19.00 på Ung Företagsamhets webbplats. Länk till annan webbplats.

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster