Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

 Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Sommarjobb till elever på barn- och fritidsprogrammet - ska leda barn och unga

Eleverna som studerar på barn- och fritidsprogrammet i årskurs två har möjlighet att söka sommarjobb i Ung Håbos nya aktivitetspark. Sommarjobbarna kommer att driva parken med aktiviteter för barn och ungdomar. Mycket av arbetet är direkt kopplat till utbildningen som har visat sig vara eftertraktad på arbetsmarknaden.

Jennifer Martins, Tf enhetschef för Ung Håbo:
– Att kunna erbjuda sommarjobb till elever på barn- och fritidsprogrammet är en unik möjlighet för oss. De läser idrott, hälsa, lärande, utveckling och pedagogik vilket är tillgångar i vår verksamhet. Det ska bli kul att få lära känna morgondagens kollegor.

Ung Håbo och gymnasiet i nytt samarbete

På Fridegårdsgymnasiet är personalen och eleverna glada för det nya samarbetet. Malin Richter som är programutvecklare berättar att hon ser erbjudandet om sommarjobb som ett kvitto på elevernas väl genomförda APL-praktik hos olika arbetsgivare.
– Vi är jätteglada för våra elevers skull. Det är roligt att deras kunskaper efterfrågas redan nu. Det visar att de har stora möjligheter att få anställning direkt efter studenten om de önskar det, säger hon.

Aktivitetsledare som sommarjobb

Det är eleverna som går i årskurs två på barn- och fritidsprogrammet som har möjlighet att söka sommarjobb i Ung Håbo i år. Arbetet går ut på att vara aktivitetsledare i Team tillsammans med personalen. Sommarjobbarna kommer att planera, leda, genomföra och utvärdera aktiviteter för barn och ungdomar. Det handlar om allt från bollsporter och tävlingar, till pyssel och att dreja. De får också ha hand om förrådet där man kan låna bollar, skateboards och andra prylar. Och så klart också hjälpa till med glasskiosken.

Här kan du läsa mer om barn- och fritidsprogrammet.

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster