Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Publiceringsdatum:

Här träffas elever med gemensamt fysikintresse

Linnea, Tova, Niklas och Isabella har startat föreningen FUFFENS - Föreningen unga Fridegårdsfysiker på gymnasiet. – Vi kombinerar fysikintresset med nyfikenhet och trevligt umgänge, säger de.

Idén om att starta en fysikförening föddes på ett läger som arrangerades av Ung vetenskapssport och Astronomisk ungdom.

– FUFFENS är för alla elever på Fridegårdsgymnasiet. Du som går i nian och vet att du ska börja här får också gärna bli medlem redan nu. Vi kommer hålla fysikrelaterade arrangemang. Vi planerar att åka till Naturhistoriska riksmuseet, Cosmonova och bjuda in en föreläsare. Och kanske fixa grillkvällar och titta på stjärnorna, så att vi får igång gemenskapen, säger Linnea.

FUFFENS vill ha DIG som medlem

Går du på Fridegårdsgymnasiet och är intresserad av fysikens och matematikens värld? Tycker du att rymden är fascinerande? Eller vill du helt enkelt bara dela din nyfikenhet tillsammans med likasinnade? Då är FUFFENS något för dig. Att vara medlem är gratis och du bidrar så mycket du kan och vill.
Läs mer om FUFFENS – Astronomisk Ungdom. Länk till annan webbplats.

Astronomisk ungdom - ett ideellt ungdomsförbund

Astronomisk ungdom är ett ideellt ungdomsförbund i Sverige med syfte att främja intresset för astronomi och rymdfart bland unga.

– FUFFENS får bidrag av Astronomisk ungdom. Vi var 30 medlemmar i 2022 och nu i 2023 behöver alla förnya sina medlemskap. I dag är vi 25 medlemmar. Det känns bra för att vara en så liten skola, säger Linnea.

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster