Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Publiceringsdatum:

– Vi fortsätter att driva vårt företag efter studenten

Foto: Håbo kommun

Amanda och Linnea startade UF-företaget MedEazy UF på gymnasiet. Nu tar de snart studenten och fortsätter att driva företaget som AB.
– Ett stort intresse och enorm efterfrågan av våra marknadsföringstjänster gör att vi tar steget vidare med företaget, säger de.

De hjälper företag att växa och sälja produkter/tjänster med hjälp av digital marknadsföring. Det sker främst genom smarta annonser och inlägg i sociala medier, samt via företagens webbsidor.

– Vi förser alltså företag med digitala annonser och inlägg som stärker dem på olika sätt. Vi väljer att starta ett AB eftersom vi upplever att det finns ett enormt behov av våra tjänster därute. I höst behöver vi ta hjälp av en extra resurs på deltid för att öka kapaciteten och hjälpa ännu fler företag. Vi ser fram emot att jobba deltid med företaget framöver, säger de.

Att arbeta med UF är roligt, intressant och lärorikt

Amanda och Linnea är tacksamma för möjligheten som de har fått. På ekonomiprogrammet och kopplat till konceptet Ung Företagsamhet har de bland annat läst kurser i företagande och marknadsföring. Det har gett dem goda kunskaper.

– Att få arbeta med UF har varit otroligt roligt, intressant och lärorikt. Vi har inte bara blivit starka som team men även utvecklats individuellt. Det är vi så tacksamma för, säger de.

Fler får nu starta UF-företag på Fridegårdsgymnasiet

Från och med i höstas kan elever på olika program välja kursen entreprenörskap (100 poäng) som individuellt val. Även där får de lära sig att starta och driva ett eget UF-företag.
Läs mer om våra program

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster