Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Möt Jonas Andrae Johansson - projektledare för #jagmed

Håbo kommun är med i EU-projektet #jagmed som ska motverka avhopp från gymnasiet. I och med detta presenterar vi några av nyckelpersonerna i projektet för att ni ska lära känna dem och förstå vad projektet handlar om mer ingående. Vi börjar med projektledaren Jonas.

Hej Jonas!

Hej!

Vad är det du gör på Håbo kommun just nu?

Jag gör lite olika saker, men mina största uppgifter är dels att samordna Västerängsskolan nya skolgård och matsal samt projektleda projektet #jagmed.

Vad innebär projektet #jagmed?

I projektet så jobbar vi med att försöka identifiera framgångsfaktorer som ska göra att elever i åldrarna 15-20 inte hamnar utanför studier eller arbete. Vi vill också hitta faktorer som har fått ungdomar att gå till studier eller arbete från att ha suttit hemma. Det innebär alltså att vi på bästa sätt vill hjälpa dem som av olika anledningar hoppat av eller hamnat utanför studierna samt hjälpa dem att komma tillbaka till studierna.

Vad är din roll i projektet?

Min roll som projektledare i det här projektet innebär att jag ser till att vi håller oss inom ramarna för hur vi gör saker och ting eftersom vi är en del av ett större projekt med fem olika regioner.

Har du tidigare erfarenheter av liknande projekt?

Jag har tidigare jobbat som rektor vilket gör att jag har arbetat med den här typen av frågeställningar, men egentligen inte i projektform. Det känns väldigt kul, inspirerande och viktigt!

Vad är din förhoppning med projektet?

Min förhoppning är att den här första analysfasen kommer att leda till konkreta aktiviteter som ska testas under genomförandefas och som leder till att vi ser en positiv förändring i skolan!

Är det något du vill tillägga?

Ja, jag tycker att det är bra att tillägga att vi involverar så många som möjligt i projektet, vilket gör att det gynnar många och inte bara ungdomarna som avslutar sina studier. Vi har till exempel kontakt med ett UF-företag (Gymnasiekompassen) på Fridegårdsgymnasiet som jobbar med en gymnasieguide som vi tror kan hjälpa många och som kanske kommer vara en del av projektet längre fram. Utöver det kommer vi att jobba tätt med lärare, kuratorer, SYV och övriga som har kopplingar till eleverna. Min erfarenhet säger att det är viktigt att eleven har en god relation med en eller flera nyckelpersoner för att inte hamna utanför.

Fem snabba fakta om Jonas

Bor: Övre Fånäs, Bålsta
Favoritårstid: Svårt, men säger våren!
Talang: Är händig
Fritidsintressen: Segling och klättring
Det bästa med Håbo: Läget med närheten till naturen och sjön

Sidansvarig: Utbildning och barnomsorg

2015-11-23

Klicka för support
Stäng supportfönster