Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Om ditt barn har behov av specialanpassad kost

För att vi på ett säkert sätt ska kunna anpassa maten till just ditt barns behov vill vi att ni fyller i blankett om specialkost. Vårdnadshavare lämnar blanketten till ansvarig lärare, kopior ska även lämnas till skolköket.

Du som vårdnadshavare ansvarar för att blanketten om specialkost fylls i korrekt och att informationen når köket. Om du har frågor kring just ditt barns allergi kontaktar du köket i ditt barns skola eller förskola.

Varje hösttermin måste en ny ansökan skickas med bifogat läkarintyg eller journalutdrag. Du behöver inte förnya läkarintyget eller journalutdraget om inte något förändrats sen förra gången.

Vi serverar aldrig nötter, jordnötter eller skaldjur i våra kök. Kokosnöt är ingen riktig nöt och ingår därför i menyn.

Specialkost av andra skäl än medicinska

För de barn och elever som har önskemål om kost på grund av religiösa eller etiska skäl erbjuder vi alternativ som vegetariskt (kan innehålla mjölk, ost och ägg) och fisk. På alla skolor finns det oftast flera maträtter samt en salldsbuffé att tillgå så att alla hittar något att äta sig mätta på.

Vegankost

I dagsläget är mindre än 1 % av de måltider som serveras i förskola och grundskola vegankost. Vid behov kan vi självklart erbjuda vegankost, men vi vill vara tydliga med att vi inte kan erbjuda en näringsmässigt komplett måltid till barn och elever med vegankost. Vid vegankost ligger ansvaret för att barnet eller eleven får i sig en tillräckligt näringsriktig kost till stor del på vårdnadshavaren.

Modedieter

Vi erbjuder en balanserad och näringsriktig kost där delar från hela kostcirkeln ingår. Genom att följa dieter som GI, Atkins och stenålderskost utesluts vissa livsmedelsgrupper helt eller delvis från kosten. Effekterna av dessa dieter är inte helt utforskade. Därför följer kostenheten Livsmedelsverkets rekommendationer och erbjuder inte dessa till våra matgäster i förskola eller skola.

Sidansvarig: Kostenheten

Utbildning och barnomsorg

Klicka för support
Stäng supportfönster