Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Håbo Naturskola Vattunöden

Naturskolan är för alla kommunens grundskolor från F-9. Vi gör också natur- och kulturvandringar med klasser i andra naturreservat, som till exempel Hjälstaviken och Ekillaåsen.

Håbo Naturskola Vattunöden ligger i naturreservatet Kalmarnäslandet vid Mälaren. Där finns många gamla ekar, höga klippor med utsikt över Mälaren och en härlig bäckravin med tät hasselskog som inspirerar alla sinnen. Det finns ett tjugotal får som håller ängarna öppna och på så sätt bidrar till den biologiska mångfalden. I bäckravinen finns också en ”äventyrsbana” som eleverna och vi har byggt tillsammans.

Vi är två lärare som arbetar på Naturskolan. Naturskoleverksamheten är för alla kommunens grundskolor från F-9. Naturskolan gör också natur- och kulturvandringar med klasser i andra naturreservat, som tex Hjälstaviken och Ekillaåsen.

Vår pedagodik bygger på ett aktivt lärande där elevernas egna upplevelser, upptäckter och sinnesintryck är i fokus. Genom utomhuspedagogiken knuten till skolans styrdokument får eleverna en rik och inspirerande lärmiljö, där fler elever hittar sitt eget sätt att lära och når på så sätt bättre kunskaper. De lär också känna sin närmiljö och förstår platsens betydelse, både historiskt och geografiskt,

Vi har även inspirationskurser i utomhuspedagogik för personal inom förskolan, skolan och andra intresserade, då vi vill visa på att både naturen eller skolgården är utmärkta platser att arbeta mot Läroplanens mål i de flesta ämnen.

Målet för Håbo Naturskola Vattunöden är att alla elever ska få utveckla sin känsla för naturen. Kunskap om naturen börjar i naturen!

Kontakta oss
naturskolan@edu.habo.se

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

2019-07-01

Nyheter

Till nyhetsarkivet

Se alla nyheter

Utbildning och barnomsorg

Klicka för support
Stäng supportfönster