Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Publiceringsdatum:

Sommarjobb till elever på barn- och fritidsprogrammet - ska leda barn och unga

Eleverna som studerar på barn- och fritidsprogrammet på Fridegårdsgymnasiet har möjlighet att söka sommarjobb i Ung Håbos nya aktivitetspark. Sommarjobbarna kommer att driva parken med aktiviteter för barn och ungdomar. Mycket av arbetet är direkt kopplat till utbildningen som har visat sig vara eftertraktad på arbetsmarknaden.

Jennifer Martins, Tf enhetschef för Ung Håbo:
– Att kunna erbjuda sommarjobb till elever på barn- och fritidsprogrammet är en unik möjlighet för oss. De läser idrott och hälsa, lärande, utveckling och pedagogik vilket är tillgångar i vår verksamhet. Det ska bli kul att få lära känna morgondagens kollegor.

Ung Håbo och gymnasiet samarbetar

På Fridegårdsgymnasiet är personalen och eleverna glada för det nya samarbetet kring sommarjobb. Malin Richter som är programutvecklare berättar att hon ser erbjudandet som ett kvitto på elevernas väl genomförda APL-praktik hos olika arbetsgivare.
– Vi är jätteglada för våra elevers skull. Det är roligt att deras kunskaper efterfrågas redan nu. Det visar att de har stora möjligheter att få anställning direkt efter studenten om de önskar det, säger hon.

Aktivitetsledare som sommarjobb

Det är eleverna som går i årskurs två på barn- och fritidsprogrammet som har möjlighet att söka sommarjobb i Ung Håbo i år. Arbetet går ut på att vara aktivitetsledare i Team tillsammans med personalen. Sommarjobbarna kommer att planera, leda, genomföra och utvärdera aktiviteter för barn och ungdomar. Det handlar om allt från bollsporter och tävlingar, till pyssel och att dreja. De får också ha hand om förrådet där man kan låna bollar, skateboards och andra prylar. Och så klart också hjälpa till att driva glasskiosken.

Ung Håbo är kommunens ungdomsverksamhet som jobbar för att skapa trygga, attraktiva mötesplatser och aktiviteter för unga. De kommer att ta emot sommarjobbare i början av juni.
Aktivitetsparken byggs i Bålsta centrum och invigs i slutet av juni.

Här kan du läsa mer om barn- och fritidsprogrammet.

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster