Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Publiceringsdatum:

Elever på Futurum flyttar in i nya lokaler

Under tisdagen flyttade elever på Futurumskolan in i nya lokaler. Nio moderna klassrum på mellanstadiet och skolans gemensamma slöjd- och bildsalar står nu klara. Lokalerna är anpassade till dagens skolverksamhet.

Nu får många av Futurums elever flytta från paviljongerna och in i nyrenoverade klassrum, som är anpassade till dagens skola. Stolar med mjuk sits, activeboards på väggarna och inglasade grupprum i varje klassrum med mera.

– Bänkarna är i ståhöjd och stolarna är höga så att eleverna kan välja om de vill stå eller sitta och jobba. Här finns också skärmar som eleverna kan ha på sin bänk, om de vill vara mer i fred. Vi har fått en tillgänglig lärmiljö som är bättre anpassad efter elevernas behov. Vi är så glada över de väldigt fina lokalerna, säger rektor för F-6 Ingela Lindh Åström.

"Det känns skönt att få nya klassrum med bättre plats, säger eleverna."

Futurumskolan byggdes under 1990-talet om enligt konceptet skola 2000. På den tiden var gemensamma utrymmen stora och öppna med mindre klassrum. Lokalerna har nu anpassats utifrån dagens behov och fuktskador har åtgärdats. Enligt tidplanen ska skolan vara färdigrenoverad i 2023.

Läs mer på Futurums webbsida

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster