Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Publiceringsdatum:

Skräpplockardag på förskolan - Barnen "Vi hjälper djuren så de inte äter skräpet”

Den här morgonen tar barnen varandra i händerna för att gå ut på uppdrag. De ska hjälpa naturen att må bra genom att plocka skräp.
- Det ska bli KUL! Vi ska hjälpa djuren så de inte äter skräpet, säger barnen i kör.

Ellensborg är en av flera förskolor som anmält sig till Håll Sverige Rents skräpplockardagar under våren. Men det inte bara på bestämda skräpplockardagar de letar skräp. Det händer lite då och då.

– Vi vill att barnen ska lära sig från början att ta hand om världen de lever i. Vi plockar skräp tillsammans och sorterar sedan sakerna i vår lilla återvinningsstation. Barnen tycker det är roligt att hjälpa till och de lär sig om kretsloppet. På förskolan fokuserar vi mycket på återvinning och använder delar av ”skräpet” för att tillverka nya saker och släppa loss kreativiteten, säger Marina som är pedagog på förskolan.

Varje vår deltar kommunen i Håll Sverige Rents kampanj Skräpplockardagarna för att motverka nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Här kan du läsa mer om Håbos förskolor.

Bilden visar barnens kreationer gjorda av återvunnet material.

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster