Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Publiceringsdatum:

Val av grundskola/byte av grundskola kan påverkas av fler fulla klasser

Tidigare år har det funnits lediga platser på våra kommunala grundskolor och vårdnadshavare har i större utsträckning fått önskemål om grundskolor uppfyllda. I år är situationen annorlunda med många fulla klasser. Det betyder att fler elever kommer att behöva placeras i grundskolor där det finns plats.

Alla barn- och ungdomar som är folkbokförda i Håbo kommun har garanterad skolplats på någon av Håbos grundskolor.

Vid val av grundskola och eventuellt byte av grundskola så försöker kommunen att möta vårdnadshavares önskemål så långt det går. Tidigare år har det funnits lediga platser på våra kommunala grundskolor och vårdnadshavare har i större utsträckning fått sina önskemål om skolor uppfyllda.

I år är situationen annorlunda med många fulla klasser. Det betyder att fler elever kommer att placeras i grundskolor där det finns plats. Elever kan komma att få skolplats på grundskolor som vårdnadshavare inte har ansökt till och önskat.

Som vårdnadshavare kan du fortfarande önska placering i en grundskola vid byte eller flytt till kommunen, men du kan inte räkna med att önskemålet kan tillgodoses.

Vi avser inte att göra överintag av elever i redan fulla klasser.

Detta påverkar inte elever som redan har en skolplats eller redan har fått beslut om skolplacering.

En skola nära hemmet

Alla grundskolor i Håbo kommun anses vara en skola nära hemmet. (Undantaget Slottsskolan.) En elev är inte garanterad att få gå på grundskolan som ligger närmast hemmet, eller i sin anvisade grundskola, om det är fullt på den grundskolan i önskad årskurs.

Vi arbetar för likvärdighet i våra skolor

Det betyder att det inte ska spela någon roll vilken grundskola ditt barn går på. I klassrummet ska eleverna mötas av en tillgänglig lärmiljö och utvecklas så långt som möjligt, utifrån sina förutsättningar.
Här kan du läsa mer om Håbos grundskolor

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster