Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Publiceringsdatum:

Rekordvår för Håbo kulturskola - 1000-tals barn engagerade

Våren 2022 blev något av en rekordvår för Håbo kulturskola. Verksamheten som erbjuder kurser inom musik-, dans, drama- och teater har växt till 600 aktiva elever. Ytterligare 2300 barn i Håbos förskolor och grundskolor samt 1600 föräldrar/släktingar tagit del av deras förställningar.

Lars Bäcklund, rektor för Håbo kulturskola:
– Våren blev en intensiv period med många förställningar och arrangemang. Efter pandemin hände plötsligt många saker på en gång. Förutom att genomföra våra ordinarie kurser och föreställningar har vi spelat och sjungit på skolavslutningar och studentavslutningen. När man summerar det hela så blir det mycket. 600 barn har varit aktiva i kulturskolan under året. Dessutom har 2300 barn i Håbos förskolor och grundskolor samt runt 1600 föräldrar/släktingar tittat på våra föreställningar. Det känns kul och jag är stolt över alla kompetenta pedagoger.

”Vi genomförde rekordmånga arrangemang under våren. 36 stycken bara under de senaste två månaderna.”

Verksamheten växer och samverkar om lokaler

Håbo kulturskola har sökt och beviljats bidrag från Kulturrådet som gör det möjligt att bredda kursutbudet ytterligare. Bland annat så ska cirkuskurser och danskurser erbjudas till fler åldersgrupper under hösten. Lars berättar att de samverkar med andra förvaltningar för att hitta lokaler.

– Vi är trångbodda och samverkar med Håbos skolor och kultur- och fritidsförvaltningen om utrymme. Våra samarbeten mår bra av kunskap och förståelse om våra olika uppdrag, villkor och förutsättningar. På så sätt kan vi kroka arm och ta gemensamt ansvar för barnens bästa.

Håbo kulturskola är en kommunal verksamhet som strävar efter att:

  • ge barn och unga kunskap i kultur, musik och utveckla deras färdigheter så att de själva kan utveckla ett personligt lustfyllt utövande
  • stärka det lokala kulturlivet
  • bidra till lokal tillväxt och utveckling
  • bidra till skolans utveckling genom att stärka estetiska lärprocesser

– Kultur är en viktig del i barn och ungas utveckling och en stor källa till glädje. Att vara med i ett sammanhang och stå på scen är bra erfarenheter att ta med sig. Barnen växer när de upptäcker nya intressen och känner att de bemästrar saker. Det gör att deras liv blir rikare även på lång sikt, säger Lars Bäcklund.

Utifrån barnets behov och förutsättningar erbjuder kulturskolan undervisningsformer där kreativitet och skaparglädje står i centrum. Från att ditt barn är 6 år kan du som vårdnadshavare anmäla ditt barn till olika kurser.

Läs mer om Håbo kulturskola och se kursutbudet

(Cirkusskola med Cirkus Cirkör)

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster