Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Fina utmärkelser till Fridegårdsgymnasiet i UF-mästerskap

Johnny Hellgren från Fridegårdsgymnasiet är årets UF-lärare i Region Uppsala 2024. Det stod klart efter regionfinalen i UF-företagande i Uppsala, där också företaget Metallic Art UF tog hem första plats med sin reklamfilm!

Mässhallen på Fyrishov kokade av unga entreprenörer på vårens UF-mässa i Uppsala, där 500 gymnasielever från länet tävlade om priser i ett 20-tal kategorier. Johnny Hellgren utsågs till Årets UF-lärare i regionfinalen. Han säger:

- Jag är glad över att bli utsedd till årets UF-lärare i regionen och otroligt rörd över den nominering som en av mina elever skickade in till juryn. Elevernas jubel när jag gick upp på scenen för att ta emot priset kommer jag alltid bära med mig. Till nästa år kommer vi vara tre lärare som hjälps åt kring UF-företagen och vi kommer att göra en del förändringar i sättet vi jobbar på. Med det hoppas jag att vi är i full gång med att förbereda oss för SM vid den här tiden nästa år!

Första pris i kategorin årets reklamfilm på mässan gick i år till Metallic Art UF.
Tobias som är vd säger:
- Jag och Victor driver Metallic Art UF, och vår affärsidé är att vi skapar egna metalltavlor där trycket är en bild som kunden har skickat in till oss. Jag tyckte att det var jättekul att driva och ta ansvar för ett företag på gymnasiet. Det har varit väldigt lärorikt men också svårt då problem man aldrig hade kunnat tänka sig kommit. Den lärdom jag vill ta vidare är att det inte alltid går som man har hoppats men det viktiga är hur man kan arbeta sig ur den situationen och gå vidare. Att ta första plats var något som vi aldrig hade kunnat tänkta oss men det var också jätte kul. Vi hade inte ens förberett något tal och var helt chockade när vårat namn först kom bland de nominerade och sedan som vinnare.

En egen kategori av pris i år gick också till Melissa Ychoo från Håbo. Hon blev årets unga förebild och fick stipendium av #getillbaka.

Årets Unga Förebild – Melissa Ychoo | #GeTillbaka Länk till annan webbplats.

I Håbo kommuns egna UF-mästerskap gick årets priser till:
1:a pris - AISO Marketing UF
2:a pris - Stella UF
3:e pris - Monsterspray UF

Bra jobbat och stort grattis till er alla!


Fridegårdsgymnasiet har tidigare år tagit fyra silver i SM och är historiskt en framgångsrik UF-skola. På senare år har flera skolor i Uppsala län visat fina resultat.

Läs mer:
Pristagare UF-Mästerskapen 2024 | Ung Företagsamhet (ungforetagsamhet.se) Länk till annan webbplats.

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster