Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Studentutspring med glädje och hopp på Fridegårdsgymnasiet

Foto: Håbo kommun

Idag onsdag den 5 juni klockan 12 var det utspring för årets studenter på Fridegårdsgymnasiet. Jubel, sång och glada rop ljöd över torgytan mellan Fridegårdsgymnasiet och Bålsta centrum. Glädjen och jubelkänslan spred sig bland alla väntande anhöriga, vänner och andra betraktare i det soliga vädret.

Efter många år av studier var det då äntligen dags för det årliga studentutspringet, som är gymnasieskolans sista evenemang för avgångsklasserna, där studenterna springer ut i det fria och påbörjar nästa kapitel i sina liv.

Veckan har varit fylld av festligheter med studentkamp på Gröna Dalens IP, högtidlig studentlunch och rektors tal till studenterna. Under onsdagsförmiddagen var det studentmingel och stipendieceremoni, innan studenterna programvis sprang ut för att börja resan med att skapa sin egen framtid.

Och några fina ord från rektor Magnus Westerlunds tal, som studenterna fick med sig innan dörrarna öppnades:

Gör en lista med vad som är viktigt för dig så är du bättre rustad när verkligheten gör motstånd. En lista som bara är för dig. Var sann mot dig själv, vad är viktigt för just dig. För en sak vet du med säkerhet om din framtid. Det finns en person som kommer att följa dig genom livet, det är du. Därför ska du bli din bästa vän. Ta hand om dig själv, säg förlåt till dig själv om du gjort dig själv ledsen, kom i tid till ditt liv.

Nu lämnar ni oss. Lyssna på koltrastens sång i sommarkvällen. Den är stolt, vacker, ihärdig och lite obegriplig. Hur kommer sången om ditt liv att låta? Det är upp till dig.

Ni är framtiden. Gå ut i världen och gör den god!

LYCKA TILL!

Bildspel med ett urval av bilder från studentutspringet

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster