Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Stipendier till Gransäter, Potentia och Läraskolan

Det är åttondeklasser från Läraskolan, Gransäterskolan och Potentia som har de största förbättringarna av sitt genomsnittliga meritvärde. De får 15.000, 10.000 respektive 5.000 kr som belöning för sina fantastiska prestationer. Stort grattis till er!

Läraskolans klass 8 (nu klass 9) är klassen som har den största förbättringen av sitt genomsnittliga meritvärde från vårterminen i årskurs 7 till vårterminen i årskurs 8. Klassen får därför 15.000 kr i stipendium.

Gransäterskolans klass 8B (nu klasss 9B) har den nästa största förbättringen och belönas med 10.000 kronor. Klass 8A på Potentia (nu klass 9A) har den tredje största förbättringen och får 5.000 kronor.

Ett stort grattis till alla elever och lärare!

Vi kan med glädje konstatera att meritvärdena i årskurs 9 fortsätter i en uppåtgående trend. Det genomsnittliga meritvärdet i kommunen läsåret 17/18 ökade för tredje året i rad och låg över rikssnittet, säger Lena Norrman som är verksamhetscontroller i barn- och utbildningsförvaltningen.

Stipendieutdelning sker 10 december

Stipendierna delas ut under allmänhetens frågestund på kommunfullmäktiges möte den 10 december, klockan 19.00 i kommunhuset. Alla är välkomna att vara med vid utdelningen av stipendierna.

Tidigare utdelning av stipendier

Den 9 december 2013 beslutade skolnämnden att dela ut två stipendier varje år. Stipendierna har tidigare delats ut till undervisningsgruppen i årskurs 6 respektive årskurs 8 med högst genomsnittligt meritvärde under vårterminen.

Under 2016 tog barn- och utbildningsnämnden beslut om att dela ut ett tredje stipendium. Stipendiet delades ut till den klassen i årskurs 8 med den största förbättringen av sitt genomsnittliga meritvärde.

Från och med 2018 delas stipendierna ut till de tre klasserna i årskurs 8 med de största förbättringarna av meritvärdet för att samma klass inte ska kunna få två stipendier. Ändringen gör att varje enskild elevs prestation kan bidra till att öka klassens meritvärde och öka studiemotivationen.

Det här är meritvärde

Meritvärde är summan av elevens 16 eller 17 bästa betyg. Det 17:e betyget räknas med ifall eleven har läst moderna språk. Bokstavsbetygen räknas om till siffror som summeras.

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

2018-11-30

Klicka för support
Stäng supportfönster