Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

–Våra elever ska få en högtidlig studentavslutning

Studentavslutningen är en stor dag för avgångseleverna och för personalen på Fridegårdsgymnasiet. Situationen med smittspridning av Coronavirus och myndigheternas riktlinjer om att undvika folksamlingar och att hålla avstånd kommer att påverka studentfirandet i år. Fridegårdsgymnasiet ställer nu om och planerar en annorlunda studentavslutning.

–Våra avgångselever har sett fram emot att ta studenten och ska självklart få en högtidlig avslutning. Studentdagen är årets höjdpunkt för studenterna men också för personalen i skolan. Det jättetråkigt att vi inte kan genomföra ett studentutspring och karnevalståget där alla studenter samlas tillsammans med familj och vänner utanför skolan, säger Helena Anderstedt som är rektor på Fridegårdsgymnasiet.

Skolledningen och studentkommittén i möte

Den 15 april hade skolledningen och studentkommittén möte för att prata om studentavslutningen och hur den påverkas av situationen med Coronavirusets spridning. Skolledningen bad också om att få in förslag från eleverna.

Ida som är en av eleverna som ska ta studenten säger:
–Att det blir en annorlunda studentavslutning i år är något som känns väldigt ledsamt men jag förstår varför. Studenten är något vi sett fram emot så otroligt länge och vi har räknat ner till den här sista terminen. Både vi elever men också lärarna tillsammans med oss. Däremot är jag tacksam för att vi kommer att få komma till skolan på studentdagen som kommer vara en speciell dag för oss alla.

Studentavslutning i mindre grupper

Istället för att samlas och ha en gemensam studentavslutning för alla avgångsklasser så planerar skolledningen att genomföra flera mindre avslutningar, som är uppdelade efter program och klass. Ceremonierna genomförs i skolan och planeras för att kunna hålla avstånd och inte skapa trängsel. Avslutningarna är slutna arrangemang och endast för studenterna.

Fridegårdsgymnasiet tar inte ansvar för folksamlingar

Fridegårdsgymnasiet kan inte riskera att bidra till ökad smittspridning och följer myndigheternas riktlinjer i det allvarliga läget med Coronavirus.
–Vi vill understryka att Fridegårdsgymnasiet inte tar ansvar för några folksamlingar. Vi ber allmänheten att inte samlas den 5 juni utanför skolan och att familjer firar sina studenter hemma istället, säger rektor Helena Anderstedt.

Studentavslutningen på Fridegårdsgymnasiet hålls den 5 juni. Avslutningen för övriga elever hålls den 9 juni. Alla avslutningar är slutna arrangemang och endast för eleverna i skolan.

Mer information och exakta tider meddelas via intranätet SharePoint till eleverna under maj månad.

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

Utbildning och barnomsorg

Klicka för support
Stäng supportfönster