Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

 Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Rektor Helena - Hösterminen på gymnasiet är igång!

Äntligen är höstterminen 2020 igång på gymnasiet och vi har återigen elever på skolan, både gamla och nya. Det är roligt att få lära känna våra nya ettor och det är så härligt att se våra årskurs 2, 3 och 4 igen efter en tuff vår. Eleverna på IM börjar sin undervisning nästa vecka och vi ser fram emot att få träffa dem. Stämningen på skolan känns positiv och jag upplever att många är glada att vara igång igen.

I höst kommer vi att bedriva vår verksamhet i en situation med ”kris i normalläge”. Vi har gjort många anpassningar på gymnasiet för att bidra till minskad smittspridning. För att anpassningarna i skolan ska fungera så bra som möjligt så har personalen fått vara delaktiga och vi har diskuterat lösningar tillsammans.

Om våra anpassningar på gymnasiet

Strax innan skolstart tog vi beslutet att göra en ”mjukstart” på gymnasiet, det vill säga en trygg och lugn start där vi inte har för många människor i skolans lokaler samtidigt i början av terminen. Vissa klasser i årskurs två och tre är exempelvis på plats i skolan växelvis varannan vecka och får distansundervisning varannan vecka. Vi tror att vi på detta sätt bidrar till en minskad risk för smittspridning.

Vi undviker att klasser blandas med andra klasser och vi håller avstånd där vi kan hålla avstånd. I caféet har vi spridit ut möblerna för att öka avståndet och i matsalen är eleverna uppdelade klassvis i olika rum. Rutinerna i matsalen är också anpassade för att minska risk för smittspridning, exempelvis hur eleverna hämtar mat och tar bestick. Vi uppmanar eleverna att tvätta händerna och det finns handsprit utplacerat vid ingången till matsalen och på många andra platser i skolan.

Andra anpassningar som vi gör är så klart att prata om situationen med eleverna och märka upp skolan för att påminna elever och personal om folkhälsomyndighetens rekommendationer. Städrutinerna är också utökade så att det städas och torkas ytor varje dag och vi har placerat ut rikligt med handsprit och tvål. Vi håller inte heller några större sammankomster eller möten med elever eller personal i skolan.

När det gäller att ta sig till och från skolan så uppmanar vi, att alla som kan cykla eller gå till skolan gör det så att de som måste ta bussen kan göra det med avstånd till andra.

Tillsammans håller vi skolan öppen

Vårt arbete med att bedriva verksamheten i en ”kris i normalläge” fortsätter. Det kommer nya frågor varje dag som är kopplade till situationen vi befinner oss i och vi hjälps åt för att lösa saker som dyker upp. För oss är det ett ständigt pågående arbete som kommer att fortsätta under hösten. Tillsammans håller vi skolan öppen!

Vi tar hand om varandra genom att följa rekommendationerna:

  • stanna hemma om du känner minsta förkylningssymptom
  • tvätta händerna ofta och noga
  • hålla avstånd där du kan hålla avstånd

Hälsningar Helena
Rektor på Fridegårdsgymnasiet och Håbo vuxenutbildning

Har du frågor så är du varmt välkommen att kontakta skolledningen.
Läs mer om Fridegårdsgymnasiet på fridegårdsgymnasiet.se.

Klistermärke på golv med texten Håll omtänksamt avstånd

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

Utbildning och barnomsorg

Klicka för support
Stäng supportfönster