Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Publiceringsdatum:

Sofie är Årets lärare 2020!

Sofie Johansson lärare i matematik och fysik för årskurs 7-9 på Västerängsskolan i Bålsta är en av två lärare i länet som fått utmärkelsen Årets lärare 2020.

Utmärkelsen delas ut av Lärargalan som är en gala där elever lyfter fram sina favoritlärare för att skapa förebilder inom yrket som samhället kan inspireras av. Så här lyder motiveringen:

Min lärare är bäst eftersom hon influerar vår klass på ett sådant sätt att alla vill lära sig även om många inte är så intresserade. Hon öppnar upp bilder av verklighet i samhället, hur kvinnor behandlas, hur folk med annan etnicitet och hur historian har påverkat oss. Jag vill gärna att hon vinner för att jag tror att hon underskattar hur bra hon faktiskt är. Hela min klass stödjer denna nomineringen och jag hoppas att ni väljer henne.

På frågan varför just hon fick utmärkelsen svarar Sofie att det är ett bra lärarlag som samarbetar nära och bra. Alla gör ett bra jobb, men klart det är roligt att bli uppmärksammad.

Som lärare tycker jag att det är viktig med tydlighet, att hitta alla elever på deras nivå och få dem att nå så långt som möjligt, att vi har roligt tillsammans i klassrummet och att försöka hinna se och nå fram till alla elever säger Sofie.

Utmärkelsen betyder mycket för henne. Hon tycker att det är roligt att höra att eleverna uppskattar henne som lärare det ger mycket glädje och energi. Läraryrket är framförallt ett fantastiskt yrke, men det kan också vara tungt ibland.

Nu ska jag njuta av den här utmärkelsen och jag vill rikta stort tack till mina fina elever som nominerat mig. Samtidigt går jobbet vidare och det gäller att varje dag göra mitt bästa, avslutar Sofie

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster