Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Publiceringsdatum:

Naturskolan i Håbo inspirerade på Naturvårdsverkets webbinarium om vikten av friluftsdagar i alla åldrar

Lena Sköldberg

Den 14 april arrangerade Naturvårdsverket ett webbinarium kopplat till Friluftslivets år. På webbinariet deltog Lena Sköldberg från kommunens naturskola där hon presenterade Naturskolans arbete som ett gott exempel och därmed kunde ge kunskap och inspiration till landets verksamheter som deltog på webbinariet.

Naturskolan i Håbo är en verksamhet där utomhuspedagoger arbetar efter mottot; ”att lära in ute”. Naturskolans pedagogik bygger på att du lär dig bäst om naturen, när du är i naturen. Naturen är en plats för lärande i alla skolämnen. Håbo Naturskola ligger i naturreservatet Vattunöden och verksamheten bedrivs i flera av kommunens naturreservat som Ekillaåsen, Hjälstaviken och Vandrarleden.

Det bästa med mitt arbete är att eleverna förstår bättre när de får lära sig med hela kroppen. Många behöver pröva sig fram praktiskt. Det är lättare utomhus och de lär genom leken utan att de tänker på det. Visst kan man läsa det i en bok men att veta att det var just här det hände gör att de minns det. Allt är kopplat till läroplanen och vad barnen ska lära sig i respektive årskurs. Här sker det på plats, berättar Lena Sköldberg.

På webbinariet den 14 april fick Lena berätta om sitt arbete.

Jag fick möjlighet att presentera vårt arbete och hur vi försöker göra det enkelt för lärarna i kommunen att ha utelektioner. Vi har fått återkoppling från lärare utanför kommunen som vill kopiera våra lådor som vi använder i lärosyfte och det är jätteroligt. Att få delta i webbinariet kändes väldigt kul och såklart roligt om vårt arbete kan inspirera andra, säger Lena Sköldberg.

Mer om Håbos Naturskola

Se webbinariet i efterhand

I länken kan du se webbinariet i efterhand. Lena presenterar Naturskolan 21 minuter in i klippet.
Vikten av friluftsdagar i alla åldrar - webbinarium Luften är fri 14 april - YouTube Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer om Friluftslivets år och luften är fri

Under 2021 genomförs Friluftslivets år som syftar till att lyfta friluftslivet, att få många nya människor att vara ute och att visa upp alla de värden som friluftslivet har. Svenskt Friluftsliv leder arbetet tillsammans med Naturvårdsverket.

Friluftslivets år 2021

Luften är fri Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster