Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Publiceringsdatum:

Barnen på Valpen undersökte texters funktion med kort och hälsningar

Det började med att barnen på förskola Nybyggets avdelning Valpen ville sprida påskglädje runt om i Bålsta, och samtidigt undersöka hur bokstäver och symboler kan förmedla ett budskap.

Barnen gjorde påskkort och hängde upp på olika ställen i Bålsta. Med hjälp av pedagogerna satte de även upp en "brevlåda" och hoppades på att få svar från någon.

Till barnen stora glädje var gensvaret från invånarna ganska stort. När brevlådan tömdes fanns drygt 40 svar. Allt från hälsningar från barn som tidigare gått på Nybygget till invånare som tackade för påskkorten. Ett och annat svar var också från barnen själva.

Ett av målen med aktiviteten var att barnen skulle undersöka textens kommunikativa funktion med koppling till förskolans läroplan:

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla intresse för skriftspråk samt förståelse för symboler och hur de används för att förmedla budskap.

Nu har pedagogerna och barnen tagit ”glädjespridarprojektet” vidare och arbetar för fullt med att möta barnens nyfikenhet kring språk, kreativitet och bokstäver.

Stort tack till alla som skrev svar till barnen och som bidrog till att öka nyfikenheten för språk och bokstäver!

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster