Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

 Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Vi firar förskolans dag den 20 maj

Hurra hurra hurra idag firar vi förskolans dag! Förskolorna firar på olika sätt och tillsammans uppmärksammar de förskolans viktiga roll i barnens utveckling och lärande.

Förskolans dag är en dag väl värd att uppmärksamma. Förskolan är en betydelsefull plats där våra allra yngsta samhällsmedborgare på olika sätt får mötas i olikheter och likheter, empati, medmänsklighet och omsorg om.

Invigning av tamburbibliotek

I samband med förskolans dag inviger förskola Rungården sitt tamburbibliotek. Det innebär att alla tre avdelningar får ett litet bibliotek med barnböcker. Tanken är att vårdnadshavare tillsammans med barnen ska få låna hem böcker, så att man på enkelt sätt får tillgång till att läsa barnböcker i hemmet. Inköpen av barnböcker har gjorts genom ekonomiskt stöd ifrån staten. Det är ett led i att uppmuntra till högläsning eftersom barn som får vara med om högläsning har en gynnsam språkutveckling. För att böckerna ska passa alla, så är det många olika böcker, och även på många olika språk.

Musikaluppträdande

Utifrån barnens intressen har pedagogerna och barnen på förskola Annehill skapat en föreställning där både ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet har varit i fokus. Resultatet är ju inte det viktigaste utan processen i sig och i processen har barnen utvecklats både enskilt och tillsammans.

De känner stor tillit till sin egen förmåga och tillsammans är vi starka oavsett vad det gäller. Det skapar vi-känsla och gemenskap. Vi fixade det här tillsammans!

Kreativitet, kommunikation och samarbete

Frösundavik och Råbydals förskolor arbetar med barnens lust och förmåga till att bli, vara och förbli berättande, gestaltande och språkande genom olika uttrycksätt. Tillsammans möts dem i kreativitet, kommunikation och samarbete där barnen är den största källan till innehållet i deras egen vardag på förskolan. Deras röster är viktiga – lika viktiga som din och min!

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

Utbildning och barnomsorg

Klicka för support
Stäng supportfönster