Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@4ae73143
org.mozilla.javascript.Undefined@4ae73143
org.mozilla.javascript.Undefined@4ae73143
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@4ae73143
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Vuxenutbildning

Kommunal vuxenutbildning vänder sig både till dig som vill komplettera dina tidigare studier, få behörighet till vidare studier eller vill få en yrkesutbildning. Vuxenutbildningen är gratis och studiemedelsberättigad. Du får dock själv stå för studiematerial och resor. Håbo vuxenutbildning beslutar om vi bekostar din utbildning och du kan inte betala den på egen hand.

Hur går det till att ansöka till vuxenutbildningen?

  1. Ansökan till Håbo vuxenutbildning görs via ansökningsformulär på vuxenutbildnings webbplats. Ansökan ska vara noggrant ifylld och alla obligatoriska uppgifter måste vara ifyllda för att kunna skicka in. Till ansökan kan bifogas filer, t.ex. personligt brev om det finns särskilda omständigheter som du vill att vi beaktar. Webbansökan hittar du häröppnas i nytt fönster.
  2. För ansökan till utbildning i en annan kommun ansöker du på deras webbplats och skickar sedan din ansökan till Håbo vuxenutbildning via vår webb, se här.öppnas i nytt fönster Håbo vuxenutbildning lämnar ett yttrande till den kommun du sökt till om vi är beredda att stå för utbildningskostnaderna. Ansökan till komvux i Håbo vuxenutbildning hittar du häröppnas i nytt fönster, och ansökan till särvux hittar du häröppnas i nytt fönster.
  3. För att ansökan ska handläggas ska en Förenklad studieplan fyllas i. Webbförmuläret Förenklad studieplan hittar du häröppnas i nytt fönster. Till den Förenklad studieplan ska betyg från tidigare studier bifogas.
  4. En indivduell studieplan upprättas en tillsammans med studie- och yrkesvägledaren (SYV). Antingen bokar du själv tid för ett möte vilket oftast snabbar på handläggingen, eller så blir du kallad till samtal. För enklare ärenden sköts kontakten via e-brev eller telefon istället. Kontaktuppgifter till SYV hittar du häröppnas i nytt fönster.
  5. Handläggning av komplett ansökan tar två till fyra veckor. Ansökan måste alltså vara hos oss fyra veckor innan kursstart eller sista ansökningsdagen för respektive utbildning.
  6. Beslut fattas och skickas till den sökande och till den utbildningsanordnare som anordnar sökt utbildning.

Hur går det till att göra ändringar under studiernas gång?

  1. Förlängningar av kurser, ändrad studietakt och studieuppehåll ska ansökas om och beviljas av Håbo vuxenutbildning. Webbformulär hittar du häröppnas i nytt fönster.
  2. Avbrott av studierna ska omedelbart meddelas Håbo vuxenutbildning. Det är också viktigt att meddela CSN för den som har studiemedel.

Hur går det till när studierna är avslutade?

  1. Håbo vuxenutbildning rapporterar alla betyg till Universitets- och högskolerådet som är den myndighet som sköter antagningen till högre utbildning.
  2. För att få ut undertecknade betyg från vuxenutbildningen eller intyg småste du beställa dessa från vuxenutbildningen. Webbformulär hittar du häröppnas i nytt fönster.

Utbildningsanordnare

Håbo vuxenutbildning har tecknat avtal med ett antal utbildningsanordnare som har enskilda kurser på distans och yrkesutbildningar. Om den utbildning du är intresserad av inte finns med nedan kan du söka en annan utbildningsanordnare eller söka via en annan kommun (läs mer nedan).

Utbildning i annan kommun

Om utbildningen du vill söka inte finns hos någon av de utbildningsanordnare kommunen har avtal med kan du söka hos någon annan kommun, t.ex. Upplands-Bro kommun.

Ansök på webben hos den kommun dit du söker. Du kommer att få en tillbaka ansökan du gjort som en pdf eller ha möjlighet att ladda ner den. Ansökan ska du bifoga tillsammans med betyg från tidigare studier och skicka till oss via ett webbformulär som du hittar häröppnas i nytt fönster. Skicka formuläret med ansökan senast fyra veckor innan sista ansökningsdatum hos den kommun dit du sökt.

Håbo vuxenutbildning avgör om du vi kan stå för kostnaden för den utbildning du sökt, men det är den kommun som anordnar utbildningen som antar dig som sökande och gör eventuellt urval om de måste.

Kom ihåg att också skicka in Förenklad studieplan som du hittar på sidan Studie- och yrkesvägledning.

Sidansvarig: Utbildning och barnomsorg

2018-03-22

Utbildning och barnomsorg

Klicka för support
Stäng supportfönster