org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här

Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Frågor och svar om Håbo vuxenutbildning
Vad behöver du förbereda inför dina studier i vuxenutbildningen?
1. Innan du börjar dina studier tar du och Håbo vuxenutbildnings studie- och yrkesvägledare tillsammans fram en indivduell studieplan för dig. För att snabba på handläggningen kan du boka in en tid för möte med studie- och yrkesvägledaren själv via syv.vux@edu.habo.se. Tar du inte kontakt själv så blir du kallad till ett samtal. Enklare ärenden och samtal sköts via e-post eller telefon.
2. Tänk på att du eventuellt kan behöva
- söka studiemedel från csn.
- ansöka om tjänstledigt om du har arbete.
3. Om du studerar för att få en examen från vuxenutbildningen så måste du meddela det i god tid till studie- och yrkesvägledaren i Håbo vuxenutbildning, så att vi kan förbereda inför det och lägga upp en plan.
Hur ansöker jag till Håbo vuxenutbildning?
1. Du ansöker till Håbo vuxenutbildning via ansökningsformuläret Ansök till Håbo vuxenutbildning på Håbo vuxenutbildnings ansökningsida. Kom ihåg att fylla i alla obligatoriska uppgifter innan du skickar in ansökan.
Bifoga:
- dina betyg från tidigare studier
- intyg som krävs för utbildningen
- information om andra omständigheter som du vill att vi ska få information om.
2. Handläggningstiden av en komplett ansökan är två till fyra veckor. Det är viktigt att sin ansökan är inkommen innan sista ansökningsdagen för den sökta utbildningen.
3. Håbo vuxenutbildning fattar beslut och skickar det till dig som sökt utbildning samt till den utbildningsanordnare som anordnar utbildningen som du sökt.
4. Kallelse och inloggningsuppgifter skickas till den e-postadress som du skrev i din ansökan. Ibland hamnar e-post i mappen skräppost, så titta i den mappen också.
Hur söker jag vuxenutbildning i en annan kommun?
För ansökan till en utbildning i en annan kommun:
- Gå in på deras webbplats och gör din ansökan där.
- Spara din ansökan och ladda sedan upp din ansökan i formuläret Ansökan till vuxenutbildning i annan kommun på Håbo vuxenutbildnings ansökningssida
- Håbo vuxenutbildning fattar beslut om vi står för kostnaderna för din utbildning. Beslutet skickas till dig som sökt samt till den kommun som du sökt till.
- Den kommun dit du sökt meddelar dig om du fått plats på den sökta utbildningen.
Vilka anordnar utbildningen?
Håbo vuxenutbildning har tecknat avtal med ett antal utbildningsanordnare som erbjuder enskilda kurser på distans och yrkesutbildningar.
Här kan du se våra utbildningar
Om du är intresserad av en utbildning som inte finns med i Håbo vuxenutbildning utbud så kan du undersöka om en annan utbildningsanordnare har utbildningen som du söker, och söka den via en annan kommun.
Vad händer om jag inte påbörjar en kurs som jag är antagen till?
Om du inte loggat in på kursen eller anmält dig till skolan inom sju dagar från startdatum, anses det som du inte har påbörjat utbildningen och utbildningen avbryts. Om du varit inaktiv i en kurs i tre veckor anses du ha avbrutit utbildningen.
Vad för stöd kan jag få?
Du har rätt till stöd vid studier i klassrum och på distans. Du som studerar som vuxen har rätt till stöd och hjälp med att klara kurser, bland annat så ska läromedel finnas inspelade och specialpedagog/speciallärare ska kunna hjälpa dig i skolan.
Om du har behov av särskilt stöd så ska du meddela din lärare när kursen börjar. Om du med anledning av behov av anpassningar eller särskilt stöd behöver göra examinationer på annat sätt måste du meddela din lärare i god tid.
Du är välkommen att kontakta din lärare eller din skolas administration för att komma överens om tid och plats för att prata kring stöd. Det finns också tillgång till studie- och yrkesvägledare på din skola. Studie- och yrkesvägledare finns också via Håbo vuxenutbildning.
Kan jag göra ändringar i mina studier under studiernas gång?
Förlängningar av kurser, ändrad studietakt och studieuppehåll måste du ansöka om och få beviljat av Håbo vuxenutbildning. Måste du avbryta dina studier så är det viktigt att du meddelar Håbo vuxenutbildning om det. Tar du emot studiemedel från CSN så är det också viktigt att du meddelar dem.
För att ansöka om ändringar eller meddela om avbrott kontakta Håbo vuxenutbildning på vux@edu.habo.se
Vem kan jag prata med om jag har problem eller frågor om en kurs?
Har du problem med en kurs/utbildning eller har frågor om undervisning så är du välkommen att vända dig till din lärare eller till administrationen på din skola. Klagomål på kurser lämnas första hand till undervisande lärare i skolan för att möjliggöra snabba åtgärder, i andra hand är du välkommen att kontakta skolledningen på Håbo vuxenutbildning.
Jag har frågor om skolans lärplattform. Vem kan jag fråga?
Om du har problem eller frågor eller som gäller lär plattformen så är du välkommen att vända dig till din lärare eller till administrationen på din skola som kan hjälpa dig.
Vilka examinationer måste jag genomföra?
Det är skolan och den betygsättande läraren som avgör vilka examinationer som du behöver genomföra i kursen. Skolan ger dig en tid för genomförande av nationella prov om de finns till kursen. Om du får F i en kurs kan du anmäla dig till att göra en prövning för att klara kursen. Anmälan gör du direkt till skolan.
Hur får jag mitt betyg?
För att få ut betyg från vuxenutbildningen eller studieintyg så måste du beställa dessa från vuxenutbildningen. För att beställa betyg eller studieintyg, fyll i formuläret Beställa betyg och intyg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Håbo vuxenutbildnings webbplats. Betyg ska ha kommit från skolan senast två veckor efter kursslut.
Håbo vuxenutbildning rapporterar alla betyg till Universitets- och högskolerådet (UHR) som är den myndighet som sköter antagningen till universitet och högskolor. Detta görs kontinuerligt.
Om du studerat på en yrkesutbildning ska du få ett intyg från skolan där det står vilket yrkeskunnande du har efter utbildningen och vilket yrkesområde utbildningen är avsedd för.
Dela:
Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen