Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Frågor och svar om vuxenutbildningen

Här hittar du svar på vanliga frågor om vuxenutbildningen. Till exempel hur du ansöker och vad du kan göra om du hittar en utbildning som inte finns i Håbo kommun.

Hur går det till att ansöka till vuxenutbildningen?

  1. Ansökan till Håbo vuxenutbildning görs via ansökningsformulär på vuxenutbildnings webbplats. Ansökan ska vara noggrant ifylld och alla obligatoriska uppgifter måste vara ifyllda för att kunna skicka in. Till ansökan ska bifogas betyg från tidigare studier, intyg som erfodras eller information om andra omständigheter som du vill att vi beaktar.

  2. För ansökan till utbildning i en annan kommun ansöker du på deras webbplats och laddar sedan upp din ansökan på vår webb. Håbo vuxenutbildning lämnar ett yttrande till den kommun du sökt till om vi är beredda att stå för kostnaderna för din utbildning.

  3. En indivduell studieplan upprättas en tillsammans med studie- och yrkesvägledaren (syv). Antingen bokar du själv tid för ett möte vilket oftast snabbar på handläggingen, eller så blir du kallad till samtal. För enklare ärenden sköts kontakten via e-brev eller telefon istället.

  4. Handläggning av komplett ansökan tar två till fyra veckor. Ansökan måste alltså vara hos oss fyra veckor innan kursstart eller sista ansökningsdagen för respektive utbildning.

  5. Beslut fattas och skickas till den sökande och till den utbildningsanordnare som anordnar sökt utbildning.

Hur går det till att göra ändringar under studiernas gång?

  1. Förlängningar av kurser, ändrad studietakt och studieuppehåll ska ansökas om och beviljas av Håbo vuxenutbildning.

  2. Avbrott av studierna ska omedelbart meddelas Håbo vuxenutbildning. Det är också viktigt att meddela CSN för den som har studiemedel.

Hur går det till när studierna är avslutade?

  1. Håbo vuxenutbildning rapporterar alla betyg till Universitets- och högskolerådet som är den myndighet som sköter antagningen till högre utbildning.

  2. För att få ut undertecknade betyg från vuxenutbildningen eller intyg småste du beställa dessa från vuxenutbildningen.

Vilka anordnar utbildningen?

Håbo vuxenutbildning har tecknat avtal med ett antal utbildningsanordnare som har enskilda kurser på distans och yrkesutbildningar. Om den utbildning du är intresserad av inte finns med nedan kan du söka en annan utbildningsanordnare eller söka via en annan kommun (läs mer nedan).

Hur gör jag för att studera i annan kommun?

Om utbildningen du vill söka inte finns hos någon av de utbildningsanordnare kommunen har avtal med kan du söka hos någon annan kommun, till exempel Upplands-Bro kommun.

Ansök på webben hos den kommun dit du söker. Du kommer att få en tillbaka ansökan du gjort som en pdf eller ha möjlighet att ladda ner den. Ansökan ska du bifoga tillsammans med betyg från tidigare studier och skicka till oss via ett webbformuläret Ansökan om vuxenutbildning i annan kommun. Skicka formuläret med ansökan senast fyra veckor innan sista ansökningsdatum hos den kommun dit du sökt.

Håbo vuxenutbildning avgör om vi kan stå för kostnaden för den utbildning du sökt, men det är kommunen som anordnar utbildningen som antar dig som sökande och gör eventuellt urval om de måste.

Sidansvarig: Håbo vuxenutbildning

2019-08-05

Utbildning och barnomsorg

Klicka för support
Stäng supportfönster