Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Studie- och yrkesvägledning

Har du frågor om vuxenutbildning så är du välkommen att prata med Håbo vuxenutbildnings studie- och yrkesvägledare. Du kan kontakta dem via e-post, telefon eller boka tid för samtal.

Väntar du på svar från oss?

Obs! Se gärna om svaret har hamnat i din skräppostmapp. Det händer ibland att mail hamnar där. Du får gärna markera oss som en betrodd avsändare.

Vägledning

Du kan boka ett vägledningssamtal med studie- och yrkesvägledare för komvux inför att du ska ansöka. Ni har då möjlighet att prata om möjliga vägar framåt, hur din studiesituation ser ut, om behörighetskrav, ansökan till utbildning samt om studiemedel.

Individuell studieplan

I en individuell studieplanen står det vilka kurser du ska läsa, vilken takt du ska läsa och vilket mål du har med studierna. En studieplan tillsammans med studie- och yrkesvägledaren.

Är du osäker på din behörighet?

Förkunskapskraven till högskolan är indelade i grundläggande behörighet och särskild behörighet. Grundläggande behörighet är ett gemensamt krav för all högskoleutbildning. För vissa utbildningar krävs även särskild behörighet eller områdesbehörighet.

Du kan också söka till högre utbildning utifrån reell kompetens. Då behövs inte en fullständig gymnasieexamen eller motsvarande. Kontakta studie- och yrkesvägledare för mer information.

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster