Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo
org.mozilla.javascript.Undefined@4ae73143
org.mozilla.javascript.Undefined@4ae73143
org.mozilla.javascript.Undefined@4ae73143
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@4ae73143
Pil ner

Kontakta oss

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon:

E-post:

Studie- och yrkesvägledning

Studie- och yrkesvägledning innebär att du i ett eller flera samtal tillsammans med en vägledare tar upp frågor kring val av kurser och utbildningar. Du kan samtal om vad behöver för att bli behörig samt få hjälp att söka utbildning. Kommunen är skyldig att upprätta en individuell studieplan där mål för studier, genomförda och planerade kurser inom vuxenutbildning finns med.

Individuell studieplan

För att gör en individuell studieplan krävs att du har en dialog med studie- och yrkesvägledare. I samtalet kan ni diskutera och söka möjliga vägar för framtiden, hur din studiesituation ser ut och behörighetskrav.

Boka tid hos studie- och yrkesvägledaren, kontaktuppgifter finns häröppnas i nytt fönster. Fyll i formuläret Förenklad studieplan innan du träffar studie- och yrkesvägledare eller söker till komvux. Förenklad studieplan fyller du i häröppnas i nytt fönster.

Behörighet att studera vidare

Förkunskapskraven till högskolan är indelade i grundläggande och särskild behörighet/områdesbehörighet. Grundläggande behörighet är ett gemensamt krav för all högskoleutbildning. Utöver detta krävs ofta särskilda förkunskaper. Detta kallas särskild behörighet/områdesbehörighet och varierar mellan olika utbildningar.

Du kan också söka till högre utbildning med reell kompetens. Då behöver du inte en fullständig gymnasieexamen eller motsvarande.

Sidansvarig: Utbildning och barnomsorg

2018-03-21

Utbildning och barnomsorg

Klicka för support
Stäng supportfönster