Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta oss

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon:

E-post:

Studie- och yrkesvägledning

Studie- och yrkesvägledning innebär att du i ett eller flera samtal tillsammans med en vägledare tar upp frågor kring val av kurser och utbildningar. Du kan samtal om vad behöver för att bli behörig samt få hjälp att söka utbildning. Kommunen är skyldig att upprätta en individuell studieplan där mål för studier, genomförda och planerade kurser inom vuxenutbildning finns med.

Individuell studieplan

Boka tid hos studie- och yrkesvägledaren för vägledningssamtal innan du söker eller för att få hjälp att göra ansökan. I samtalet kan ni diskutera och söka möjliga vägar för framtiden, hur din studiesituation ser ut och behörighetskrav. Studie- och yrkesvägledaren kan också kalla dig till samtal för att upprätta en individuella studieplan.

Studie- och yrkesvägledaren upprättare en individuell studieplan tillsammans med dig. I studieplanen står det vilka kurser de ska läsa, i vilken takt du ska ha samt vilket mål du har med studierna.

Behörighet att studera vidare

Förkunskapskraven till högskolan är indelade i grundläggande och särskild behörighet/områdesbehörighet. Grundläggande behörighet är ett gemensamt krav för all högskoleutbildning. Utöver detta krävs ofta särskilda förkunskaper. Detta kallas särskild behörighet/områdesbehörighet och varierar mellan olika utbildningar.

Du kan också söka till högre utbildning med reell kompetens. Då behöver du inte en fullständig gymnasieexamen eller motsvarande.

Studie- och yrkesvägledare

E-post: syv.vux@edu.habo.se
Telefon: 0171-529 98

Sidansvarig: Håbo vuxenutbildning

2020-04-30

Utbildning och barnomsorg

Klicka för support
Stäng supportfönster